CoronaVirus

Αυξήθηκαν οι κρατήσεις από Βρετανία αλλά…προμηνύεται δύσκολο καλοκαίρι

Πηγή: alphanews.live

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com


Δύσκολο προμηνύεται και το φετινό καλοκαίρι σε ότι αφορά τον τουρισμό. Μπορεί η ανακοίνωση του 
Υφυπουργείου Τουρισμού για υποδοχή των Βρετανών εμβολιασθέντων τουριστών από την 1η Μαΐου χωρίς την υποχρέωση για τεστ και καραντίνα, να “στέλνει” αισιόδοξα μηνύματα, ωστόσο στη παρούσα φάση σύμφωνα με τους αρμόδιους, δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερη σημασία.

Χάρης Παπαχαραλάμπους – Εκπρόσωπος τύπου ACTA
«Οι κρατήσεις έχουν σαφώς αυξηθεί κυρίως από την ημέρα που ο πρωθυπουργός της Βρετανίας ανακοίνωσε την άρση των μέτρων, πιθανός από 17 Μάϊου ή αν όχι πέντε βδομάδες αργότερα. . Το θέμα με τα εμβόλια και το ελεύθερο διακίνησης των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί, σαφώς και βοηθάει, εκ των πραγμάτων όμως – πριν από τις 17 Μαΐου που είναι η μέρα που επιτρέπεται να ταξιδέψουν ελεύθερα δεν θα έχει ιδιαίτερη σημασία. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κάτι ιδιαίτερο, η ανακοίνωση του Μπόρις Τζόνσον σε ότι αφορά πότε θα επιτρέψει τα ταξίδια στο εξωτερικό σαφώς είχε πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο από ότι αυτές οι συμφωνίες.»

Μιλώντας στο Alphanews.Live ο Εκπρόσωπος τύπου του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, ανέφερε πως υπάρχει ακόμη η αβεβαιότητα για το πώς θα κινηθούν τα πράγματα ενώ οι ενδείξεις μέχρι στιγμής δείχνουν πως υπάρχει μια σεβαστή κίνηση, η οποία δεν έχει ακόμη φτάσει στα επίπεδα της αντίστοιχης προπέρσινης χρονιάς.

Χάρης Παπαχαραλάμπους – Εκπρόσωπος τύπου ACTA
«Είμαστε ακόμα πίσω σε ότι αφορά εκείνους τους αριθμούς αλλά σαφέστατα είμαστε σε πολύ καλύτερη μοίρα σε ότι αφορά κρατήσεις καθημερινές που γίνονται από τη Βρετανική αγορά, σε σχέση με πριν από δυο βδομάδες. Βλέπουμε ότι οι Βρετανοί διοργανωτές ταξιδιών είτε πωλούν πακέτα από 17-18 Μάϊου ή οι πλείστοι έχουν βάλει ως ημερομηνία έναρξης την 1η Ιουλίου. Δεν θέλω να μπω σε προβλέψεις αλλά σίγουρα θα είναι επίσης μια πολύ δύσκολη χρονιά με πιθανές αλλαγές γιατί κανείς δεν προβλέψει τι μέλλει γενέσθαι.»

Η “ομπρέλα” προστασίας των ταξιδιωτικών γραφείων λόγω νομοθεσίας

Ο κος Παπαχαραλάμπους τόνισε πως στη παρούσα φάση, είναι εξαιρετικά σημαντικό ο κόσμος να εμπιστευτεί τα ταξιδιωτικά γραφεία καθώς καλύπτονται από σχετική νομοθεσία, όπου μπορούν σε περίπτωση που αλλάξει οτιδήποτε, να παραχωρήσουν voucher στους πελάτες τους.

Χάρης Παπαχαραλάμπους – Εκπρόσωπος τύπου ACTA
«O ACTA μαζί με την κυβέρνηση έχει περάσει μια νομοθεσία, όπου οι ταξιδιωτικοί οργανισμοί, όπως και τα ξενοδοχεία έχουν την ευχέρεια, αντί να επιστρέψουν σε μετρητά κάποια χρήματα να δώσουν ένα voucher. Το voucher αυτό είναι υπό την εγγύηση του κράτους. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς εξασφαλίζεται ότι κανείς δεν θα χάσει οτιδήποτε.»

Η περσινή χρονιά θα μπορούσε να ήταν λιγότερο προβληματική

Τέλος ο κος Παπαχαραλάμπους υπογράμμισε πως η περσινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα προβληματική αλλά θα μπορούσε να ήταν λιγότερο προβληματική, αν διαχειριζόμασταν εμείς τη κατάσταση καλύτερα και εξήγησε πως θα μπορούσε να γίνει αυτό.

Χάρης Παπαχαραλάμπους – Εκπρόσωπος τύπου ACTA
«Πρέπει να έχουμε υπόψιν μας ότι ένας τουρίστας ο οποίος θα έρθει κυρίως για διακοπές, δεν έχει ιδιαίτερα πολλές στενές επαφές με ντόπιους ή και με άλλους τουρίστες, εκτός βέβαια αν υπάρχουν ανοιχτές δισκοθήκες…Εξού και δεν είχαμε δει αλυσίδες κρουσμάτων να ξεκινούν μέσα από τουρισμό σε ξενοδοχεία. Αυτή είναι η πραγματικότητα και πρέπει να το έχουμε υπόψιν μας. Από εκεί και πέρα είναι σαφές το πόσο εύκολο ή δύσκολο θα κάνουμε εμείς την πρόσβαση τουριστών στην Κύπρο, θα έχει άμεσο αντίκτυπο και στον αριθμό αφίξεων.»

Εξαιρετικά σημαντική χαρακτήρισε επίσης, την επιτάχυνση των εμβολιασμών, η οποία θα βοηθήσει αρκετά τους διοργανωτές ταξιδιών, να χειριστούν καλύτερα τα πράγματα.

Σχετικά νέα

X
Translate »