Επιχειρήσεις

Αύξηση 300 χιλ. θέσεων στο πτητικό πρόγραμμα του χειμώνα

Η Hermes Airports ανακοίνωσε νέα δρομολόγια σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο 2018 – 2019

 

Αύξηση πέραν των 300.000 θέσεων, ή 9% στις διαθέσιμες επιβατικές θέσεις των δρομολογίων που έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη χειμερινή πτητική περίοδο, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο 2018-2019, ανακοινώνει η Hermes Airports. Η χειμερινή πτητική περίοδος ξεκινά στις 27 Οκτωβρίου 2019 και ολοκληρώνεται στις 28 Μαρτίου 2020.

Η αύξηση προκύπτει τόσο μέσα από την προσθήκη νέων δρομολογίων από τα διεθνή αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, όσο και από την προσθήκη επιπλέον πτήσεων και θέσεων σε δρομολόγια που ήδη εκτελούνται. Στο αεροδρόμιο Λάρνακας ξεκινούν νέα δρομολόγια από το Λβιβ, το Κισινάου, την Κρακοβία και τα Σκόπια από την αερογραμμή Wizz Air και από τη Βηρυτό από την Aegean Airlines, ενώ η Ryanair ξεκινά νέες πτήσεις από Βηρυτό, Κατοβίτσε και Μάλτα προς το αεροδρόμιο Πάφου, εντάσσοντας παράλληλα και στη χειμερινή περίοδο το δρομολόγιο του Κιέβου. Επιπλέον, αυξάνονται οι πτήσεις σε υφιστάμενα δρομολόγια προς Αθήνα (Cyprus Airways), Τελ Αβίβ (El Al), Φρανκφούρτη (Lufthansa), Μάντσεστερ, Μπέρμιγχαμ (Jet2) και άλλους προορισμούς.

Συνολικά, 70 αεροπορικές εταιρείες δραστηριοποιούνται σήμερα στα διεθνή αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου συνδέοντας την Κύπρο με 120 προορισμούς σε 40 χώρες. Σε δήλωσή της, η Ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της Hermes Airports, Μαρία Κουρούπη, ανέφερε πως με την εισαγωγή νέων δρομολογίων και τον εμπλουτισμό των υφιστάμενων σε κάθε πτητική περίοδο, επιτυγχάνεται σταδιακά ο διαχρονικός στόχος για αντιμετώπιση της εποχικότητας του κυπριακού τουριστικού προϊόντος. «Ως Hermes Airports διατηρούμε συνεργασία με όλους τους φορείς του τουρισμού, ώστε συντονισμένα και στοχευμένα και λαμβάνοντας υπόψη τις νέες τάσεις στον παγκόσμιο τουρισμό να ανοίγουμε σταθερό δίαυλο με νέες αγορές προς την Κύπρο. Ήδη, τα τελευταία χρόνια οι αυξημένες πτήσεις κατά τους χειμερινούς μήνες έχουν συμβάλει σημαντικά στην αύξηση της συνολικής ετήσιας επιβατικής κίνησης», σημείωσε.

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »