Αθλητικά Νέα

Αυτούσια η ομιλία Χαμπουλλά στη χθεσινή συνέντευξη τύπου

Αυτούσια η ομιλία του προέδρου του Σωματείου της Ανόρθωσης, Ευγένιου Χαμπουλλά, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, που έγινε με σκοπό να απαντήσει στον ομόλογο του της Εταιρείας Χρήστο Πουλλαΐδη:

«Αναγκάζομαι να προβώ στην ακόλουθη δημόσια ανακοίνωση με αφορμή τη δημοσιοποιημένη επιστολή του κ. Χρ. Πουλλαΐδη ημερομηνίας 21/12/2022 που απέστειλε εκ μέρους του ιδίου και της οικογένειας του προς εμένα και τα λοιπά μέλη του «Συλλόγου Ανόρθωσις Αμμοχώστου».

Δεν θα χρειαζόταν να το πράξω αν ο κ. Πουλλαΐδης δεν είχε επιλέξει την δημόσια αντιπαράθεση και είχε ανταποκριθεί στις επανειλημμένες προσκλήσεις του Συλλόγου και τις δικές μου να συναντηθεί με τον Σύλλογο με σκοπό να συζητήσουμε διάφορα θέματα που εκκρεμούν από πέρσι μερικά εκ των οποίων συνδέονται και με τις συμφωνίες διαχείρισης. Ο ισχυρισμός ότι πεισματικά αρνούμαι τη συνεργασία με την εταιρία ως και επίσης η προσπάθεια απόδοσης προσωπικών ευθυνών για τη ΜΗ υπογραφή των συμφωνιών διαχείρισης που εγκρίθηκαν τον Οκτώβριο του 2021 είναι αβάσιμος και στερείται σοβαρότητας.

Επανειλημμένα και μετά που λάβαμε την πρώτη επιστολή τον Νοέμβριο του 2022 για υπογραφή των συμφωνιών, αφότου ενημέρωσα το ΔΣ του συλλόγου, ενημέρωσα τον κ. Μαρίνο Μήτρου στην παρουσία του Διευθυντή του συλλόγου, Ραφαήλ Δημητρίου, οτι για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε συζήτηση που αφορά τις συμφωνίες, θα έπρεπε πρώτα να προηγηθεί η συνάντηση μεταξύ των δύο μερών, που επανειλημμένα και επιτακτικά ζητούσαμε, ακριβώς επειδή εκκρεμούσαν ερωτήματα τα οποία προέκυψαν από αιτήματα του κ. Πουλλαϊδη τα οποία τέθηκαν ενώπιον του συλλόγου μεταξύ του μηνός Οκτωβρίου του 2021 και Δεκεμβρίου του 2021 μετά που είχαμε καταλήξει στις συμφωνίες, αιτήματα όμως που άλλαζαν και τη φιλοσοφία και το οικονομικό ισοζύγιο εις βάρος του συλλόγου και ήταν και ένας από τους λόγους που άφησε τις συμφωνίες ανυπόγραφες και η διοίκηση Χατζηστεφάνου.

Πιο συγκεκριμένα στις 27/10/21 με επιστολή του κ. Μήτρου προς τα μέλη του συλλογου, ο κ. Πουλλαϊδης ζητούσε όπως ο σύλλογος συμψηφίσει υπόλοιπα μεταξύ της εταιρίας και του κ. Πουλλαϊδη που ανερχόνταν σε 1 εκ ευρώ και το υπόλοιπο να μετατραπεί σε συμφωνία διευθέτησης χρέους από τον σύλλογο προς όφελους του κ. Πουλλαϊδη που αφορούσε ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσό, δυσανάλογο των δυνατοτήτων του σωματείου και θα το καθιστούσε δέσμιο και οικονομικά εξαρτώμενο. Αυτά τα αιτήματα, προέκυψαν, από τις εγγραφές που έγιναν στα βιβλία του συλλόγου το 2013-14 και ήταν λεφτά τα οποία είχαν δοθεί στο σύλλογο επί προεδρίας του Σάββα Κάκου για τα οποία ομως ουδέποτε υπήρξε απόφαση γενικής συνέλευσης ή διοικητικού συμβουλίου ότι αυτά τα λεφτά θα επιστρέφονταν.

Ουδέποτε στην ιστορία της Ανόρθωσης πρώην πρόεδρος η παράγοντας ανεξάρτητα από το ύψος της βοήθειας που πρόσφερε προς το σύλλογο,ζήτησε με οποιοδήποτε τρόπο συμφωνία διευθέτησης χρέους και μάλιστα να συνοδεύεται με τόκους.

Τα πιο πάνω θέματα, επηρέασαν τη στάση των μελών της προηγούμενης διοίκησης η οποία απέφευγε πλέον να προχωρήσει στις συμφωνίες που εγκρίθηκαν από την γενική συνέλευση και περί τις αρχές Μαρτίου, αποφάσισε όπως παραπέμψει αυτά τα θέματα για απόφαση στη γενική συνέλευση. Κακώς κατά την άποψη, γιατί τόσο ο πρόεδρος και τα μέλη του προηγούμενου ΔΣ έπρεπε να λάμβαναν άμεσα και ξεκάθαρη θέση. Μετά από συνεννόηση, του κ. Πουλλαϊδη και του κ. Χατζηστεφάνου, λίγες μέρες πριν τη γενική συνέλευση του συλλόγου, τα θέματα αυτά αποσύρθηκαν από την ατζέντα, μετά από επιστολή του κ. Πουλλαϊδη επικαλούμενος ότι δεν θα έπρεπε αυτά τα θέματα να απασχολήσουν τη γενική συνέλευση.

Ανεξάρτητα όμως των πιο πάνω, πρέπει να κατανοήσουν όλοι ότι η Ανόρθωση, δεν μπορεί να άγεται και να φέρεται από τις ορέξεις ενός εκάστου από εμάς, ανεξάρτητα από τη θέση την οποία κρατούμε και την προσφορά που έχει ο καθένας μας ξεχωριστά. Υπάρχουν θεσμικά όργανα στα οποία μπορούμε να επιλύουμε τις όποιες διαφορές μας. Η τεχνιτή διοικητική κρίση, που έχει δημιουργήσει ο κ. Πουλλαϊδης, δημιουργεί, πολλά ερωτήματα, αλλά καταλήγει και σε αβίαστα συμπεράσματα.

1ον – Είναι ξεκάθαρη η προσπάθεια μετακύλισης ευθυνών που προκύπτουν από τις αποφάσεις και τις ενέργειες τις οποίες ο ίδιος προκάλεσε ξεκινώντας μάλιστα από τον Μάρτιο του 2022 και επηρεάζοντας περί τα τέλη της ποδοσφαιρικής περιόδου και την ομάδα λόγω των μεθοδεύσεων του για να φέρει τον Λάρκου σε μια περίοδο ευαίσθητη που θα έπρεπε η συγκέντρωση να ήταν απόλυτη προς επίτευξη των στόχων μας.

2- Κανένας δεν εμπόδισε την προσπάθεια της νέα διοίκησης, τουναντίον, αυτή αγκαλιάστηκε όσο ποτέ από τον κόσμο, ο οποίος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και τρέχοντας δίπλα από την ομάδα ξεπέρασε και το ρεκόρ στα σιζον τικετς, των 5 χιλιάδων. Κανένας δεν φταίει και σε καμία περίπτωση δεν έχει το δικαίωμα ο κ. Πουλλαϊδης να επικαλείται τις συμφωνίες διαχείρισης για τον τραγικό χειρισμό της υπόθεσης Κετσπάγια, το φιάσκο που παρακολουθήσαμε με την εκδίωξη του Μίλανιτς και τον ερχομό του Μουνιόθ, τις τραγικές προσθήκες παικτών που έγιναν στη φετινή Ανόρθωση αλλά πολύ περισσότερο κανένας δεν φταίει για τα επικίνδυνα οικονομικά ανοίγματα στον προϋπολογισμό, ερήμην του διοικητικού συμβουλίου που μαζί με τις αποζημιώσεις που προκύπτουν από τους αδεξιους χειρισμούς της διοίκησης δημιουργούν ένα μεγάλο οικονομικό φορτίο, τόσο στην εταιρία, πιθανόν όμως και στο σύλλογο.

3- Το χρονικό της εγκατάλειψης του καραβιού από τον κ. Πουλλαϊδης συνδέεται άμεσα με τις οικονομικές υποχρεώσεις της επόμενης πενταμηνίας και θα πρέπει ν’ απαντήσει ευθαρσώς και προς τον κόσμο και προς τους συνεργάτες του εαν με την αποχώρηση του από τα διοικητικά, αποποιείται των ευθυνών ως πρόεδρος και μέτοχος να προσφέρει τις οικονομικές λύσεις που η ομάδα έχει τόσο μεγάλη ανάγκη για να μπορέσει να συνεχίσει. Οι τακτικισμοί του είδους “Αποχωρώ από πρόεδρος της εταιρίας αλλά παραμένω μέτοχος” συνιστούν επικίνδυνους ακροβατισμούς για όλο το οικοδόμημα της Ανορθώσεως σε μια κρίσιμη περίοδο για το μέλλον της και αποκλείουν την οποία συμμετοχή νέων οικονομικών παραγόντων στην προσπάθεια που χρειάζεται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.

Εχουμε γίνει μάρτυρες παρόμοιων τακτικισμών από τον κ. Πουλλαϊδη και στο παρελθόν, με αποτέλεσμα πολλοί συνεργάτες του να αποχωρούν από τα διοικητικά πικραμένοι και στιγματισμένοι. Ο ίδιος δήλωνε στις αρχές τις περιόδου ότι κατά καιρούς το πρόβλημα ήταν οι επιλογές του. Ζώντας και υπηρετώντας το σύλλογο μαζί του, διαβεβαιώνω τον κόσμο της Ανόρθωσης το πρόβλημα δεν ήταν μόνο οι επιλογές αλλά κυρίως οι πρακτικές του. Για την ώρα δεν θέλω να πω περισσότερα. Σημειώνω όμως την ανάγκη ν’ αλλάξει την απόφαση του, να επιστρέψει και ν’ αναλάβει το τιμόνι της ηγεσίας της εταιρίας και μαζί με τη διοίκηση την οποία ο ίδιος επέλεξε να βρουν τρόπο να τελειώσουν τη χρονιά, οδηγώντας την Ανόρθωση μακριά από περιπέτειες. Τα υπόλοιπα και τις όποιες διαφορες έχουμε, όχι ως άτομα αλλά ως σώματα, οφείλουμε να τις λύσουμε μέσα από ειλικρινή διάλογο, στα πλαίσια των κανονισμών των όποιων συμφωνιών και καταστατικών προνοιών. Eαν αυτό δεν γίνει εφικτό σε σύντομο χρονικό διάστημα το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου θα καλέσει τη Γενική Συνέλευση για να εξετάσει την καταγγελία των συμφωνιών στα αρμόδια όργανα της ΚΟΠ.

Θέλω να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους. Η πορεία μου στην Ανόρθωση μοναδικό σκοπό έχει την εξυπηρέτηση των καλώς νοούμενων συμφερόντων του συλλόγου. Άλλωστε, γι αυτό το λόγο, αποδέχθηκα ένα ρόλο πολύ δύσκολο. Στην τριετία που υπηρέτησα το ποδοσφαιρικό τμήμα, τα αποτελέσματα έχουν καταγραφεί. Τόσο τα αγωνιστικά, όσο κυρίως τα οικονομικά. Αντιστάθηκα σε υποδείξεις τις οποίες έκρινα ως λανθασμένες, γεγονός που με είχαν φέρει σε αντιπαράθεση με τον μεγαλομέτοχο και επέλεξα μετά από δική μου αλλά και τη δική του επιθυμία να αποχωρήσω από την εταιρία, ούτως ώστε να μπορεί ο ίδιος να αποφασίζει όπως επιθυμεί. Ήθελα όμως να παραμείνω και να συνεχίσω να υπηρετώ το σύλλογο ακριβώς επειδή στα τρία χρόνια παρουσίας μου, διέγνωσα τις δυσκολίες που υπάρχουν, είδα το κενό στον τρόπο λειτουργίας του συλλόγου και την ίδια ώρα γνώριζα τους κινδύνους που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε σε σχέση με το γήπεδο. Αυτοί οι κίνδυνοι, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν αν ο σύλλογος δεν είναι εύρωστος και αν υιοθετήσουμε αποφάσεις που θα του προκαλέσουν οικονομική ασφυξία. Γι αυτό ακριβώς το λόγο, θα μείνω προσηλωμένος στην υπηρεσία του συλλόγου για το καλό του και μόνο. Θα κωφεύσω σε όποια συκοφαντία και δυσφήμιση και θα κάνω τη δουλειά μου στο διοικητικό συμβούλιο όπως μας ορίζει η ιστορία».

Σχετικά νέα

X
Translate »