Γενική Επικαιρότητα

Αυτά τα χαρακτηριστικά αναζητούν οι νέοι στον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Πηγή: alphanews.live

Τίμιο, αδιάφθορο και κοντά στον λαό, θέλουν τον νέο πρόεδρο όσοι από τους νέους της Κύπρου αποφασίσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα την πρώτη Κυριακή του Φλεβάρη, σύμφωνα με το 4ο Νεοβαρόμετρο, του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

Μόλις το 52% των νέων έχουν πρόθεση ψήφου στις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές, ενώ 9% των νέων είναι σίγουροι που δεν επιθυμούν να προσέλθουν στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου.

Σύμφωνα  με τα ευρήματα του Νεοβαρόμετρου, τρεις στους 10 νέους δεν επιθυμούν να ψηφίσουν επειδή θεωρούν πως η ψήφος τους δεν έχει αποτέλεσμα. Το 29% των νέων δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την πολιτική, ενώ 12% των ερωτηθέντων απάντησε πως ένας από τους λόγους που επιλέγει να απέχει από τις εκλογές είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης για την πολιτική και τους πολιτικούς της χώρας μας.

Το 75% των νέων θεωρεί πως οι πολιτικοί νοιάζονται μόνο για τις καρέκλες. Η αξιοπιστία χάθηκε και απέναντι στα πολιτικά κόμματα, καθώς 8 στους 10 νέους πιστεύει πως οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα της ηγεσίας τους.

Η οικονομία, το κυπριακό ζήτημα και η Κοινωνική Πολιτική, τα τρία πρώτα ζητήματα που επιθυμούν να έχει προτεραιότητα στην ατζέντα του ο νέος πρόεδρος. Αυτό είναι αποτέλεσμα και των βασικότερων προβλημάτων που δηλώνουν πως αντιμετωπίζουν όσοι νέοι επιλέξουν να ζουν στην χώρα μας.

Στο βάθρο των μεγαλύτερων προβλημάτων, φιγουράρει η εύρεση εργασίας με ποσοστό που ανέρχεται στο 32%, ενώ παράλληλα ποσοστό της τάξης του 18% τσακίζεται από την ακρίβεια. Μεγάλο άλυτο ζήτημα θεωρούν οι νέοι και το θέμα της χαμηλής μισθοδοσίας και της δύσκολης επαγγελματικής προοπτικής.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1000 νέοι ηλικίας 14 με 35 ετών.

Σχετικά νέα

X
Translate »