Γενικά

Αβέρωφ: Κατέθεσε υποψηφιότητα, απάντησε για Χριστοδουλίδη και παρουσίασε άξονες

Tην υποψηφιότητα του για το χρίσμα του Υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας, μέσα από τις εσωκομματικές διαδικασίες του ΔΗΣΥ, υπέβαλε σήμερα ο Αβέρωφ Νεοφύτου. Ο κύριος Νεοφύτου υπέβαλε την υποψηφιότητα του λίγα λεπτά πριν από τις δώδεκα το μεσημέρι και τη λήξη της διαδικασίας.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Απάντησε μάλιστα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με τις προθέσεις του απερχόμενου Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη.

“Ο καθένας μπορεί να πράξει ότι θεωρεί σωστό. Άκουσα και χάρηκαν που ο ο Νπίκος Χριστοδουλίδης δηλώνει Συναγερμικός. Θα τον ήθελα μετά την τολμηρή πρόταση μας να υποβάλει υποψηφιότητα στον Συναγερμό, σεβόμαστε την απόφαση του.”

Τόνισε ότι “θα κάνουμε ότι μπορούμε για να διατηρήσουμε την ενότητα του ΔΗΣΥ και της χώρας” υπογραμμίζοντας ότι “αυτός είναι ο ιστορικός ρόλος της παράταξης.”

“Έχω και θα συνεχίσω προτεραιότητα το καλό της παράταξης μου και το συμφέρον του τόπου.”

ΑΒΕΡΩΦ

Ερωτηθείς εάν θα επιδιώξει συνεργασίες και με άλλα κόμματα, παρέπεμψε στις αποφάσεις του Πολιτικού Γραφείου για έναρξη επαφών πριν από το Ανώτατο Συμβούλιο.

“Για να αλλάξουμε τη χώρα μας ακόμη πιο πολύ προς το καλύτερο. Έχουμε ανάπτυξη, διαχειριστήκαμε την πανδημία, χωρίς να λέω ότι δεν κάναμε λάθη. Χρειαζόμαστε συμμαχίες στη Βουλή, είμαι έτοιμος να συζητήσω.”

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου περιέγραψε επίσης το προγραμμα του που στοχεύει όπως είπε σε:

Στα επόμενα χρόνια θα έχουμε μεγάλες ευκαιρίες για να αναβαθμίσουμε τη ζωή των συμπολιτών μας για να δημιουργήσουμε τις προυποθέσεις ενός καλύτερου μέλλοντος για τους νέους του τόπου μας.
Ένα δίκαο κοινωνικό κράτος, θεσμικά κατοχυρωμένη διαφάνεια και λογοδοσία
Με την μεγαλύτερη μεταρρύθμιση, την επίλυση του εθνικού μας θέματος που να διασφαλίζει την επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού και την ευημερία όλων των Κυπρίων
Ψηφιακό μετασχηματισμό
“Όλα αυτά απαιτούν εμπειρία και ικανότητα, πολύ περισσότερο διάθεση για να μπαίνει στη μάχη και τη φωτιά για το συμφέρον της πατρίδας σου, ευελιξία για σωστές λύσεις και συνενώσεις.”

Ο κύριος Νεοφύτου απέρριψε ενδεχόμενη συνεργασία με το ΑΚΕΛ και υπογράμμισε ότι “η χώρα χρειάζεται ηγέτη για να μπορεί να αντιμετωπίσει τους καρχαρίες, όπως η Τουρκία και διεθνώς”

Σχετικά νέα

X
Translate »