ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Άθλια η κατάσταση της πρώην Στέγης Ηλικιωμένων στο Συνοικισμό Κόκκινες δηλώνει ο Δήμαρχος κ.Αντρέας Βύρας

Σε άθλια κατάσταση βρίσκονται τα υποστατικά όπου στεγαζόταν μέχρι πριν λίγα χρόνια η Στέγη Ηλικιωμένων στο Συνοικισμό Κόκκινες στη Λάρνακα, όπως διαπίστωσε ο Δήμος.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας «πρόσφατα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον συγκεκριμένο προσφυγικό Συνοικισμό στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων επαφών που έχουμε με τους δημότες. Τη συνάντηση απασχόλησε κυρίως το θέμα της άθλιας κατάστασης των υποστατικών όπου στεγαζόταν η κρατική Στέγη Ηλικιωμένων του συνοικισμού που σταμάτησε τη λειτουργία της από το 2013».

 

Από τότε, συνέχισε, «το κτίριο αφέθηκε στο έλεος της φθοράς και της εγκατάλειψης με αποτέλεσμα να μετατραπεί σʼ ένα έκτρωμα στο κέντρο του Συνοικισμού. Τα υποστατικά είναι χωρίς πόρτες και παράθυρα, βρίσκεται δίπλα από σπίτια και κόσμο, είναι εστία μόλυνσης, με τρωκτικά και ποντίκια, ενώ είναι μια πολύ επικίνδυνη οικοδομή γιατί τόσο οι νέοι όσο και μικρά παιδιά εισέρχονται στον χώρο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ακόμα και η ζωή τους».

 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Βύρας είπε ότι για το συγκεκριμένο θέμα έχει στα χέρια του «επιστολές από το 2015, ενώ έχουν γίνει πολλές συσκέψεις, χωρίς ωστόσο, οι αρμόδιες υπηρεσίες και κυρίως το γραφείο Κοινωνικής Υπηρεσίας στο οποίο ανήκει το κτίριο, να προβαίνουν σε οποιεσδήποτε ενέργειες. Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και τα υποστατικά πρέπει να κατεδαφιστούν αμέσως ούτως ώστε ο Δήμος να προχωρήσει στην απολύμανση του χώρου».

 

Σε άλλη ερώτηση ο Δήμαρχος είπε πως «η Στέγη εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Κράτους και έχουν γίνει άμεσες προσπάθειες, από μέρους του Δήμου, μέσω του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και κατʼ επέκταση τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, για επίσπευση των διαδικασιών κατεδάφισης”.

 

Ο κ. Βύρας δήλωσε πως “ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι» και σημείωσε πως «λόγω της συνεχιζόμενης κωλυσιεργίας, ο Δήμος Λάρνακας αποφάσισε ότι εάν δεν γίνει καμιά προσπάθεια μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών του Κράτους, σε ένα μήνα θα προχωρήσουμε σε κατεδάφιση του κτιρίου γιατί η Στέγη αποτελεί κίνδυνο για την υγεία και ασφάλεια των κατοίκων του Συνοικισμού Κοκκίνων».

 

Σύμφωνα με τον κ. Βύρα, εδώ και χρόνια παρατηρήθηκαν φαινόμενα παραβατικότητας και βανδαλισμού αφού μεταξύ άλλων έχουν αφαιρεθεί όλες οι πόρτες και τα παράθυρα, οι θερμοσίφωνες, οι καλωδιώσεις και γενικά ό,τι αποτελείται από μέταλλο.

 

Ακόμα έχουν κλαπεί έπιπλα, ντουλάπες και εξοπλισμός με αποτέλεσμα ο επισκέπτης να αντικρίζει σπασμένα έπιπλα και είδη υγιεινής και διαλυμένα ταβάνια, ενώ κάποια άτομα ξήλωσαν μέχρι και τη στέγη του κτιρίου.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »