Γενικά

Ασυνόδευτα παιδιά στην ίδια στέγη με ηλικιωμένους στην Λάρνακα

Πράγματα και θαύματα ακούστηκαν στην Επιτροπή Εργασίας της Βουλής, όπου εξετάστηκαν τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της υποστελέχωσης στα ιδρύματα που βρίσκονται υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Σύμφωνα με καταγγελία που ακούστηκε στην Επιτροπή από τη βουλευτή του ΑΚΕΛ, Σκεύη Κουκουμά, σε κρατική στέγη ηλικιωμένων στην Λάρνακα υπάρχει έλλειψη στελέχωσης ενώ στον ίδιο χώρο συνυπάρχουν ηλικιωμένοι και ασυνόδευτα παιδιά κυρίως με γονείς αιτητές πολιτικού ασύλου. Άλλοι βουλευτές κατήγγειλαν ότι άλλες δύο στέγες που υποδέχονται ασυνόδευτα παιδιά στην Λάρνακα είναι υπερπλήρεις. Σε δυο στέγες χωρητικότητας 25 ατόμων, διαμένουν 35 ανήλικοι, με αποτέλεσμα παιδιά να κοιμούνται σε καναπέδες ή στο πάτωμα, όπως αναφέρθηκε.

Η διευθύντρια των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, Μαρία Κυρατζή, επιβεβαίωσε το γεγονός, σημειώνοντας ότι ο αριθμός των παιδιών που συνυπάρχουν με ηλικιωμένους έχει μειωθεί. Παρουσιάζεται, είπε, απροθυμία αρκετών φορέων, όπως δήμοι, να δεχθούν αιτητές ασύλου και οι υπηρεσίες προσπαθούν να βρουν έκτακτες λύσεις. Είπε ότι ο αριθμός των ατόμων που χρήζουν βοήθειας έχει αυξηθεί και ταυτόχρονα οι υποθέσεις εμφανίζουν μεγαλύτερη πολυπλοκότητα.

Όπως αναφέρθηκε στην Επιτροπή, με βάση το οργανόγραμμα των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, υπάρχουν 65 κενές θέσεις εκ των οποίων οι 33 είναι θέσεις λειτουργών ιδρυμάτων. Εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι αναμένεται μέχρι το φθινόπωρο να αποπαγωποιηθούν οι θέσεις αυτές. Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας, Χρσήτος Μαλικκίδης ανέφερε ότι καταβάλλεται προσπάθεια για αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας σε συνεργασία και με τον ιδιωτικό τομέα, μέσω αγοράς υπηρεσιών, ώστε να αντιμετωπίζονται έγκαιρα περιστατικά.

Ο Πρόεδρος και μέλη της Επιτροπής Εργασίας ανέφεραν ότι τα τελευταία τραγικά συμβάντα προκαλούν προβληματισμό και έκαναν λόγο για αδράνεια των κρατικών υπηρεσιών για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία της Επιτροπής Εργασίας, οι βουλευτές ενημερώθηκαν για το πρόσφατο τραγικό περιστατικό με τον θάνατο του 14χρονου σε κοινότητα της Επαρχίας της Λευκωσίας.

Η Υπουργός Εργασίας, όπως αναφέρθηκε στην Επιτροπή θα καταθέσει πρόταση στο αυριανό Υπουργικό Συμβούλιο για να έναρξη ανεξάρτητης έρευνας για τα αίτια και τις συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο το 14χρονου η οποία θα διεκπεραιωθεί από το Γραφείο της Επιτρόπου Διοίκησης.

www.kanali6.com.cy

 

Σχετικά νέα

X
Translate »