Γενικά

Άσκηση κατάσβεσης πετροχημικών στο αεροδρόμιο Λάρνακας (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαρροή σωλήνα προμήθειας υγρών καυσίμων σε βυτιοφόρο, ανάφλεξη και τραυματισμό προέβλεπε άσκηση κατάσβεσης πετροχημικών που πραγματοποίησε το πρωί στις εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών LAFS του αεροδρομίου Λάρνακας η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής είπε πως η Υπηρεσία «μέσα στα πλαίσια της επιχειρησιακής της ετοιμότητας διεξήγαγε σήμερα άσκηση στις εγκαταστάσεις υγρών καυσίμων της εταιρείας LAFS, η οποία είναι υπεύθυνη για την προμήθεια υγρών καυσίμων στα αεροσκάφη».

«Η εταιρεία είναι υψηλής διαβαθμισμένης επικινδυνότητας λόγω της αποθήκευσης υγρών καυσίμων με πολύ-πολύ χαμηλά σημεία ανάφλεξης», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι «στα πλαίσια της ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διεξήχθη σήμερα η συγκεκριμένη άσκηση η οποία προέβλεπε διαρροή σωλήνα προμήθειας υγρών καυσίμων σε βυτιοφόρο όχημα. Η διαρροή ήταν υπό πίεση, έγινε ανάφλεξη, τραυματίστηκε ένα άτομο και ανταποκρίθηκαν πρώτα η ομάδα κρούσης της εταιρείας και στη συνέχεια ανταποκρίθηκαν οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λάρνακας και αεροδρομίου».

Με την άφιξη των πυροσβεστικών οχημάτων, συνέχισε «έγινε εγκατάσταση ούτως ώστε να γίνει ψύξη του βυτιοφόρου οχήματος που ενεπλάκη στην πυρκαγιά, εγκατάσταση ώστε να καταφέρουν οι ομάδες πυρόσβεσης να προσεγγίσουν και να διασώσουν το άτομο που τραυματίστηκε και εγκατάσταση για να προστατευτούν παρακείμενες δεξαμενές υγρών καυσίμων που ήταν κοντά στο εμπλεκόμενο στην πυρκαγιά βυτιοφόρο όχημα».

Πέραν αυτού, ανέφερε, «όχημα του αεροδρομίου Λάρνακας προσέγγισε το χώρο από την πλευρά του αεροδρομίου και ήταν σε επιφυλακή και σε ετοιμότητα για να ανταποκριθεί».

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή «οι συγκεκριμένες ασκήσεις είναι πολύ σημαντικές και διεξάγονται αυτή τη περίοδο πολύ εντατικά σε εγκαταστάσεις διαβαθμισμένης υψηλής επικινδυνότητας και προ της καλοκαιρινής περιόδου γιατί έχουμε το περιθώριο να τις κάνουμε».

«Στόχος είναι να δοκιμαστεί η ετοιμότητα των υπαλλήλων της εγκατάστασης, τα συστήματα που διαθέτουν, τόσο ψύξης όσο και πυρόσβεσης των εγκαταστάσεων, να δοκιμαστεί ο εξιδεικευμένος εξοπλισμός που διαθέτει η Πυροσβεστική Υπηρεσία για τέτοιου είδους περιστατικά, να δοκιμαστούν τα σχέδια δράσης της εταιρείας τόσο τα εσωτερικά όσο και τα εξωτερικά και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εκεί όπου υπάρχουν ελλείψεις να συμπληρωθούν», σημείωσε.

Ανέφερε επίσης ότι «είναι πολύ σημαντική η επαφή των μελών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τους εργαζόμενους στις εταιρείες αυτές, καθότι θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντική για οποιαδήποτε ενδεχόμενη και επιτυχή έκβαση οποιουδήποτε συμβάντος».

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Κεττής είπε πως «η άσκηση στέφθηκε με επιτυχία και ευχή όλων μας είναι όλα τα σενάρια αλλά και τα αληθινά σενάρια να έχουν επιτυχή έκβαση».

Γι’αυτό άλλωστε γίνονται οι συγκεκριμένες ασκήσεις για να είμαστε σωστοί και έτοιμοι να ανταποκριθούμε με θετικότητα σε οποιοδήποτε περιστατικό, ανέφερε καταληκτικά.

Σχετικά νέα

X
Translate »