Γενική Επικαιρότητα

Αρχίζουν δουλειά για να λειτουργήσουν 9 Ιουλίου τα εφημερεύοντα ιατρεία

Πηγή: alphanews.live

Έχοντας ως στόχο να ανοίξουν στις 9 Ιουλίου τα εφημερεύοντα ιατρεία, άρχισε να δουλεύει ο ΟΚΥΠΥ, μετά την χθεσινή απόφαση που λήφθηκε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργείου Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου, επεσήμανε ότι από πλευράς του Μιχάλη Χατζηπαντέλα, έγινε μια προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφωνίες που είχαν προκύψει σε σχέση με την λειτουργία των εφημερευόντων ιατρείων.

«Αυτό που διαφάνηκε από τις τελευταίες δύο συσκέψεις είναι ότι υπάρχει η βούληση και η θέληση για να λειτουργήσουν. Χθες ορίστηκε μι ημερομηνία και θα πρέπει όλοι να δουλέψουν ώστε να μην υπάρξει άλλη παράταση και να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμά.  Θα πρέπει να δουλέψει ο ΟΚΥΠΥ με τους κυβερνητικούς γιατρούς για να επιλυθούν τα ζητήματα που υπάρχουν.

Εάν ανοίξουν στις 9 Ιουλίου, τα Κέντρα Υγείας θα στελεχώνονται από κυβερνητικούς γιατροί και εάν παραστεί ανάγκη, με αγορά υπηρεσιών θα συνδράμουν ιδιώτες ιατροί. Μέχρι 1η Οκτωβρίου ο ΟΑΥ θα πρέπει να εξεύρει χώρους για να αυξήσει τα Κέντρα Εξυπηρέτησης των ασθενών που θα στελεχώνονται από ιδιώτες ιατρούς»

 

Σχετικά νέα

X
Translate »