Αναπτυξιακά Έργα

Αρχίζει τον Ιανουάριο η ανάπτυξη της Μαρίνας Λάρνακας

Το Υπουργικό Συμβούλιο έδωσε την έγκριση του για την υπογραφή του έργου για την ανάπτυξη της περιοχής του Λιμένα και της Μαρίνας Λάρνακας.

«Το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, έδωσε την έγκριση του για την υπογραφή ενός από τα πιο σημαντικά  αναπτυξιακά Έργα το οποίο αφορά στην ανάπτυξη της περιοχής του Λιμένα και της Μαρίνας Λάρνακας» δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών κ. Γιάννης Καρούσος εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου.

 «Οι επενδύσεις για το μεγαλεπήβολο αυτό Έργο αναμένεται να ανέλθουν περίπου στο € 1 δισεκατομμύριο.  Τα πρόσθετα υπολογιζόμενα οφέλη για την οικονομία του τόπου, πέραν από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αναμένεται να ξεπεράσουν τα €120 εκατομμύρια τον χρόνο κατά την περίοδο πλήρους ανάπτυξης» τόνισε ο κ. Υπουργός.

Ο κ. Υπουργός  ανέφερε ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο εξέφρασε την ικανοποίηση του για το Έργο και με έχει εξουσιοδοτήσει να προχωρήσω με την υπογραφή της Σύμβασης Παραχώρησης. Συνεπώς, μέσα στις επόμενες ημέρες, θα καλέσουμε για υπογραφή τον επιτυχόντα προσφοροδότη. Υπενθυμίζω ότι πρόκειται για την κοινοπραξία Eldeman Holding BV και Alexandrou Corporate Services Ltd, Ισραηλινών και Κυπριακών συμφερόντων αντίστοιχα.  Είναι με μεγάλη χαρά που προαναγγέλλω την υπογραφή της Σύμβασης Παραχώρησης, αφού αυτό σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της διαδικασίας και μια νέα σελίδα για την πόλη της Λάρνακας και της Κύπρου γενικότερα.  Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιανουάριο 2021, και να εξελιχθούν σε περίοδο που φτάνει τα 15 χρόνια για την πλήρη ανάπτυξη του μεγαλεπήβολου αυτού έργου».

Ο κ. Καρούσος επεσήμανε ότι «οι επενδύσεις αφορούν, μεταξύ άλλων, την επέκταση του λιμανιού, την επέκταση και αναβάθμιση της μαρίνας, την ανάπτυξη γης η οποία συμπεριλαμβάνει την ανέγερση χώρων για κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, νοσοκομείου και εκπαιδευτικών κέντρων, καθώς επίσης τη δημιουργία χώρων πρασίνου, πεζοδρόμων και πεζοδρομίων».

«Υπό τη σκιά της πανδημίας, το Υπουργείο μου με μεγάλη ικανοποίηση προχωρεί άμεσα με την υπογραφή, και εύχεται στους νέους μας συνεργάτες, την κοινοπραξία Eldeman Holding BV και Alexandrou Corporate Services Ltd, καλή δουλειά προς επίτευξη των στόχων τους. Το Υπουργείο θα είναι παρόν και στενός συνεργάτης στο μακρόχρονο έργο τους» κατέληξε ο κ. Υπουργός.

Πηγη: ΓΤΠ

Σχετικά νέα

X
Translate »