Γενικά

Αρχίζει σήμερα η κατάταξη νεοσυλλέκτων της 2020 ΕΣΣΟ – Εξοδούχοι εντός 3μερου οι νέοι – Δεν μένουν ΚΕΝ φέτος

Πηγή: sigmalive.com

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Αρχίζει σήμερα η κατάταξη νεοσυλλέκτων της 2020 ΕΣΣΟ. Θα παρουσιαστούν στα ΚΕΝ Λάρνακας, Λεμεσού, Πάφου και στο στρατόπεδο Χρήστου Σαμαρά στην Αθαλάσσα. Η διαδικασία αρχίζει στις 08:00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 21 Ιουλίου.

Με την είσοδό τους στα ΚΕΝ οι νεοσύλλεκτοι θα υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις και αναλόγως της σωματικής ικανότητάς τους θα «κλειδώνει» η τοποθέτησή τους στα όπλα, που επέλεξαν.

Η ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων θα γίνει στις αρχές Αυγούστου με τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, λόγω κορωνοϊού.

 

Εξοδούχοι εντός 3μερου οι νέοι – Δεν μένουν ΚΕΝ φέτος

Φέτος επίσης δεν θα λειτουργήσουν τα ΚΕΝ ως χώροι εκπαίδευσης, αλλά οι νεοσύλλεκτοι θα τύχουν της βασικής εκπαίδευσης στα στρατόπεδα όπου θα πάνε.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΑΜ, Αντισυνταγματάρχης Χρίστος Πιερή είπε ότι η ηλεκτρονική διαδικασία την οποία το ΥΠΑΜ «έτρεξε» για ένα μήνα πήγε περίφημα, με τους νέους να επιδεικνύουν πειθαρχία, πράγμα που οδήγησε το Υπουργείο να προχωρήσει σε κατάταξη των νεοσύλλεκτων σε στρατόπεδα με βάση και τις επιθυμίες τους.

Επίσης, πρόσθεσε ότι όσοι νεαροί κατατάγηκαν σε στρατόπεδο το οποίο βρίσκεται σε ακτίνα 30 περίπου χιλιομέτρων απ’ τον χώρο διαμονής τους, εντός των επόμενων 2-3 ημερών θα λάβουν την πρώτη τους έξοδο. Φέτος η νέα σειρά θα ορκιστεί στις 31 Ιουλίου, ενώ ο Αντισυνταγματάρχης αφού ευχήθηκε σ’ όλα τα παιδιά καλή θητεία υπενθύμισε τους νεαρούς να μην μεταβαίνουν στα ΚΕΝ τις επόμενες μέρες με δικά τους αυτοκίνητα, αλλά να επιλέγουν να τους μεταφέρει κάποιος εκεί, αφού τις επόμενες μέρες θα γίνει μεταφορά των νεοσύλλεκτων με οχήματα της Εθνικής Φρουράς σε στρατόπεδα.

Σχετικά νέα

X
Translate »