Περιβάλλον

Αραδίππου: Ανησυχίες κατοίκων για το εργοστάσιο πυρίτιδας

Ψάχνουν ακόμα λύσεις – Ξανά στην Επιτροπή Περιβάλλοντος το θέμα 

Ξάνα στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής μεταφέρεται κατά την αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής το θέμα με το εργοστάσιο Πυρίτιδας στην Αραδίππου και το κίνδυνο που υπάρχει λόγω μεγάλης ποσότητας πυρίτιδας εντός αυτού. Το όλο θέμα συζητήθηκε στην Επιτροπή Εσωτερικών και τον περασμένο Μάρτιο με την Βουλή να θέτει χρονοδιαγράμματα σε Κυβέρνηση και εργοστάσιο για επίλυση του θέματος.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Στην παρουσία τότε των αρμόδιων υπουργών Εσωτερικών,Εργασίας και Γεωργίας, είχε λεχθεί μάλιστα ότι το εργοστάσιο έχει όλες τις άδειες λειτουργίας  από το 1977 με άδεια φύλαξης 30 τόνων πυρίτιδας, κάτι που τότε επιτρεπόταν αφού δεν υπήρχε η οδηγία Σεβέζο.

Σημειώνεται ότι με το τέλος της Συνεδρίασης είχε δοθεί τότε χρονικό περιθώριο μερικών ημερών στην Εταιρεία για διαβούλευση με τις αρμόδιες εταιρείες με στόχο να καταλήξουν σε συμφωνία για μεταφορά της επικίνδυνης ποσότητας πυρίτιδας από το εργοστάσιο.

Μιλώντας στην Offsite ο πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής Περιβάλλοντος Αδάμος Αδάμου, ανέφερε ότι η επιτροπή δίνει συνέχεια στο όλο θέμα για να δει ακριβώς που βρίσκονται αυτές οι διαδικασίες καλώντας για ενημέρωση στην επιτροπή, τους Γενικούς Διευθυντές τεσσάρων υπουργείων(Εσωτερικών, Εργασίας, Γεωργίας και Εμπορίου).

Μάλιστα όπως είπε στην ιστοσελίδα μας ο πρόεδρος της Επιτροπής οι ίδιοι ήταν υποχρεωμένοι να ξανά φέρουν για ενημέρωση στην Επιτροπή όλους τους αρμόδιους λόγω και του φόβου που συνεχίζουν να έχουν οι κάτοικοι της Περιοχής, έτσι ώστε να ενημερωθούν και οι ίδιοι αν έγιναν όλες οι ενέργειες για απομάκρυνσης τόνων πυρίτιδας από το εσωτερικό του εργοστασίου.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι η εταιρεία έχει προχωρήσει στην απομάκρυνση μεγάλης ποσότητας πυρίτιδας, με τους κατοίκους να αξιώνουν να παραμείνει εντός εργοστασίου, μόνο η πυρίτιδα που χρειάζεται για την λειτουργία του εργοστασίου για μια μέρα, έτσι ώστε να μην  υπάρχει κίνδυνος σε περίπτωση έκρηξης για την γύρω περιοχή.

Σχετικά νέα

X
Translate »