Γενικά

Απονεμήθηκαν τα πράσινα μπερέ στους καταδρομείς της 2021 ΕΣΣΟ (εικόνες)

Επιβάλλεται σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο με τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας εις βάρος της Κύπρου να κλιμακώνονται, να είμαστε σε διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, προσθέτοντας πως οφείλουμε να αναβαθμίζουμε τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Εθνικής Φρουράς, ως την κατεξοχήν δύναμη αποτροπής και διαφύλαξης της εθνικής μας υπόστασης.

Σε χαιρετισμό του στην τελετή απονομής του πράσινου μπερέ στους καταδρομείς οπλίτες της 2021 ΕΣΣΟ, ο Υπουργός ανέφερε πως «διανύουμε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο με τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου να κλιμακώνονται, αλλά και να στρέφονται εναντίον των εθνικών συμφερόντων και άλλων κρατών της Μεσογείου».

Πρόσθεσε πως «σε αυτή την κρίσιμη χρονική στιγμή επιβάλλεται να βρισκόμαστε σε διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα. Εμείς παραμένουμε ακλόνητα σταθεροί στις θέσεις μας, που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε με τις ενέργειές μας στην ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή».

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.comΕπιθυμούμε, συνέχισε ο κ. Πετρίδης, «να επιλύσουμε το πρόβλημα που ταλανίζει την πατρίδα μας για σχεδόν πέντε δεκαετίες, με διπλωματικά μέσα και είμαστε έτοιμοι να επανέλθουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να επιτύχουμε μια δίκαιη επίλυση του κυπριακού προβλήματος, στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ και τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος όλων πρέπει να αποτελεί η επανένωση της πατρίδας μας σε συνθήκες ασφάλειας, σταθερότητας και ευημερίας».

Όσο όμως η Τουρκία, συνέχισε, «αρνείται να συνεργαστεί και να συμβάλει στην ειρήνη και με τις πράξεις της απειλεί ευθέως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα αλλά και την ίδια την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, οφείλουμε να αναβαθμίζουμε τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Εθνικής Φρουράς, ως την κατεξοχήν δύναμη αποτροπής και διαφύλαξης της εθνικής μας υπόστασης».

Ο Υπουργός Αμυνας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι νέοι καταδρομείς αισθάνονται σήμερα «ασύγκριτα μεγαλύτερη συγκίνηση και περηφάνια», αφού πέτυχαν να ξεχωρίσουν «μετά από επίμοχθες διαδικασίες, στις οποίες μόνο αυτοί που θέλουν και μπορούν αντεπεξέρχονται», ενώ κατάφεραν να διέλθουν «με επιτυχία τις έντονες και κοπιώδεις σωματικές και πνευματικές προκλήσεις της εκπαίδευσης, φέρνοντας σε πέρας τους στόχους και τις προσδοκίες» που έθεσαν όταν επέλεξαν να υπηρετήσουν στις Δυνάμεις Καταδρομών.

Ως πολιτεία, συνέχισε ο κ. Πετρίδης «σας συγχαίρουμε και σας προβάλλουμε ως παράδειγμα προς μίμηση. Μόνο οι ελάχιστοι έχουν πετύχει να φτάσουν μέχρι το τέρμα της δύσκολης αυτής διαδρομής και έτσι δικαιωματικά μπορείτε να υπερηφανεύεστε και εσείς ότι υπηρετείτε την πατρίδα, μέσα από τις τάξεις των θρυλικών καταδρομέων».

Ο Υπουργός εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στους γονείς των νέων καταδρομών, για τα παιδιά όπως εξήγησε που ανάθρεψαν, τις αρχές και αξίες που τους μετέδωσαν ώστε σήμερα να τους καμαρώνουν βλέποντας τους να φορούν το πράσινο μπερέ.Ταυτόχρονα εξέφρασε την ευαρέσκεια του «στο Διοικητή Καταδρομών και στο προσωπικό που είχε την ευθύνη της εκπαίδευσης, για τον επαγγελματισμό και την ορθή τους καθοδήγηση».

Απευθυνόμενος στους νέους καταδρομείς, ο Υπουργός Αμυνας είπε πως απέδειξαν πως οι νέοι μας διαθέτουν ήθος και αγάπη προς την πατρίδα, και κυρίως στέκεστε στο ύψος των περιστάσεων, όπως έπραξαν και οι προηγούμενες γενιές. «Η Εθνική Φρουρά στηρίζεται σε σας», είπε και τόνισε πως «όσο και αν αναβαθμίσουμε ποιοτικά και ενισχύσουμε αριθμητικά τα μέσα της Δύναμης, το ανθρώπινο δυναμικό θα αποτελεί την καρδιά των ενόπλων μας δυνάμεων και τον κρισιμότερο παράγοντα για την επιτυχία της αποστολής της».

Είπε ακόμα ότι οι καταδρομείς αποτελούν «την αιχμή του δόρατος, έτοιμοι σε κάθε στιγμή» να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τον εχθρό, τους προέτρεψε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και ανιδιοτέλεια που επέδειξαν μέχρι σήμερα, να υπηρετούν την πατρίδα, να τιμούν το ένδοξο πράσινο μπερέ, έχοντας ως πυξίδα, σε όλες τις προκλήσεις που θα τους παρουσιαστούν το ρητό των Καταδρομών «Ο Τολμών Νικά».

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της τελετής ο Υπουργός Άμυνας τίμησε την ομάδα της Διοίκησης Καταδρομών η οποία έλαβε το αργυρό μετάλλιο στη Διεθνή Άσκηση Περιπόλου Μάχης CABRIAN PATROL – 2021 που πραγματοποιήθηκε στην Ουαλία.

Σχετικά νέα

X
Translate »