Κοινωνία

Αποφυλακίζεται με προεδρική χάρη μάνα τριών παιδιών που προκάλεσε θανατηφόρο δυστύχημα

Πηγή: philenews.com

 

Αποφυλακίζεται εντός της ημέρας 44χρονη μάνα τριών παιδιών, η οποία κατέληξε στη φυλακή τον περασμένο Μάιο μετά από απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για υπόθεση θανατηφόρου τροχαίου.

Σύμφωνα με πηγή του philenews ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αποφάσισε να της απονείμει χάρη. Εντός της ημέρας άρχισε σχετική διαδικασία με τη Νομική Υπηρεσία να αποστέλλει σχετική επιστολή στην Προεδρία. Με άλλα λόγια, απομένουν οι τυπικές διαδικασίες και εκτιμάται πως εντός των επόμενων ωρών το θέμα θα διευθετηθεί με την αποστολή των απαραίτητων εγγράφων από το Προεδρικό προς το Τμήμα Φυλακών.

Την υπόθεση είχε αναδείξει ο «Φιλελεύθερος» στις 26 Ιουλίου. Η είδηση είχε προκαλέσει αίσθηση, καθώς το γραπτό αίτημα της 44χρονης μέσω του δικηγορικού γραφείου «Πελεκάνος & Πελεκάνου ΔΕΠΕ» υποστηριζόταν από τους οικείους του προσώπου που έχασε τη ζωή του στο τροχαίο.

Η τραγωδία έχει να κάνει με τον χαμό του λοχαγού της Εθνικής Φρουράς, Χρίστου Χριστοδούλου. Στις 31/12/2020, παραμονή Πρωτοχρονιάς, έμελλε να κοπεί το νήμα της ζωής του. Ενώ κινείτο στη λεωφόρο Μακαρίου στην Αραδίππου με την μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα του σημειώθηκε σύγκρουση με προπορευόμενο όχημα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Οδηγός του αυτοκινήτου ήταν η τότε 42χρονη, μάνα τριών παιδιών.

Περίπου δυόμισι χρόνια αργότερα, η 44χρονη έκανε άμεσα παραδοχή στο αδίκημα πρόκλησης θανάτου λόγω απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες του τροχαίου, δείχνοντας με έμπρακτο τρόπο τη θέλησή της να αναλάβει τη δική της ευθύνη. Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας της επέβαλε άμεση ποινή φυλάκισης 16 μηνών, με αποτέλεσμα η 44χρονη να είναι έγκλειστη στις Κεντρικές Φυλακές από τις 16/5/2023.

Η επιστολή εκ μέρους της 44χρονης, στην οποία διατυπωνόταν το αίτημα για αποφυλάκισή της, είχε σταλθεί τον περασμένο Μάιο. Συνοδευόταν από σημείωμα των οικείων του εκλιπόντος. Σ’ αυτό ανέφεραν, μεταξύ άλλων, ότι ανεξαρτήτως με τα νομικά μέτρα που έχουν λάβει (σ.σ. πολιτική αγωγή στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας) και την κατάληξή τους, δεν φέρουν καμία ένσταση να χορηγηθεί χάρη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Συμπληρώνουν, πως η έκτιση της εν λόγω ποινής από την 44χρονη δεν θα βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο τον αποβιώσαντα ή τους ίδιους, αλλά αντίθετα είναι εξοντωτική για την καταδικασθείσα και την οικογένειά της.

Στην επιστολή είχαν καταγραφεί και οι ιδιαίτερες οικογενειακές και προσωπικές συνθήκες της 44χρονης.

Σχετικά νέα

X
Translate »