Εκπαίδευση

Από Σεπτέμβρη «Σχολείο του Δάσους» στον Κόρνο

Το Πανεπιστήμιο Frederick ανακοίνωσε τη στήριξη του, στο πρώτο στο είδος του στην Κύπρο, «Σχολείο του Δάσους», που  θα λειτουργήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο δάσος του Κόρνου και απευθύνεται σε παιδιά 3-5 ετών.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι το Σχολείο υιοθετεί την παιδαγωγική του δάσους, που προάγει την πολύπλευρη ανάπτυξη του παιδιού μέσω της βιωματικής μάθησης στη φύση και της ελευθερίας και σε αυτό τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν ένα οικολογικό τρόπο μάθησης έξω από τους τοίχους μιας συμβατικής σχολικής τάξης, σε ένα περιβάλλον στη φύση το οποίο προσφέρει ηρεμία και πλούτο ευκαιριών για μια πολύπλευρη ανάπτυξη.

Το ίδιο το δάσος είναι η τάξη των παιδιών ενώ ως στέγη προστασίας θα έχουν ένα βιοκλιματικά σχεδιασμένο κατάλυμα, διευκρινίζεται.

Διευκρινίζεται ότι τα παιδιά θα έρχονται σε επαφή με τη γνώση με φυσικό τρόπο, μέσα από ελεύθερο παιχνίδι και δραστηριότητες κατευθυνόμενες από τα ίδια, με τη δημιουργική εξέλιξή τους από ειδικά εκπαιδευμένους παιδαγωγούς.

Επικεφαλής του προγράμματος είναι η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick Νικολέττα Χριστοδούλου, η διδασκαλία και τα ερευνητικά ενδιαφέροντα της οποίας εστιάζουν μεταξύ άλλων στην εναλλακτική εκπαίδευση, στην εκπαίδευση σε υπαίθριους χώρους και στην παιδαγωγική του δάσους.

Υπενθυμίζεται ότι το Πανεπιστήμιο Frederick πραγματοποιεί το θερινό και πασχαλινό Σχολείο της Φύσης -με εξαίρεση τις δύο τελευταίες χρονιές εξαιτίας της πανδημίας της νόσου Covid-19- στο πάρκο της Αθαλάσσας στη Λευκωσία, με την καθοδήγηση της Δρος Χριστοδούλου.

Σχετικά νέα

X
Translate »