Γενικά

Από πού μας ήρθε το επικίνδυνο κουνούπι – Η διαφορά του με τα άλλα

Πηγή: sigmalive.com

Επικίνδυνο κουνούπι στην περιοχή της Δρομολαξιάς εντοπίστηκε τις τελευταίες μέρες. Σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας πρόκειται για το κουνούπι Aedes aegypti.

Στο Πρωτοσέλιδο μίλησε ο Ηρόδοτος Ηροδότου από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες.

Αυτό ξεκαθάρισε ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια δείπνου που παρέθεσε στα στελέχη της κυβέρνησης στα Ηλίσια Πεδία την Τετάρτη το βράδυ.

Η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού αποτελεί εδω και καιρό «αγκάθι» για την κυβέρνηση Μακρόν καθώς εργοδοτικές οργανώσεις, συνδικάτα και κοινοβουλευτικές ομάδες αντιδρούν σθεναρά στην υιοθέτησή του.

Ωστόσο, ο Εμανουέλ Μακρόν συμφώνησε πως θα δώσει περισσότερο χρόνο στις διαβουλεύσεις, υποστηρίζοντας πως το νομοσχέδιο θα κατατεθεί το καλοκαίρι του 2023.

Διαβάστε επίσης: Γαλλία: Απεργίες και διαδηλώσεις για τους μισθούς και τις συντάξεις

Αν τελικά δεν υπάρξει πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση η κυβέρνηση Μακρόν θα μπορούσε θεωρητικά να χρησιμοποιήσει τη ρήτρα “49.3” του Συντάγματος που επιτρέπει σε μια κυβέρνηση να περνά νόμους ακόμη κι αν δεν έχει την πλειοψηφία στη βουλή. Ωστόσο, μια τέτοια κίνηση θα πυροδοτούσε πρόταση μομφής από την αντιπολίτευση.

Ερωτηθείς ο υπουργός Εργασίας αν ισχύει ότι ο Μακρόν είπε στους παριστάμενους στο δείπνο στο Ελυζέ ότι ίσως επιδιώξει πρόωρες εκλογές αν δεν περάσει η μεταρρύθμισή του, επισήμανε: «Ο πρόεδρος θεωρεί ότι … αν κάποια στιγμή η πλειονότητα των κομμάτων της αντιπολίτευσης συμμαχήσει για να προκαλέσει την πτώση της κυβέρνησης, τότε θα αποτανθεί στο γαλλικό λαό».

Άμεση απάντηση από την αντιπολίτεση

“Κάντο!” του απάντησε στο Twitter η Μαρίν Λε Πεν μόλις έγιναν γνωστές οι προθέσεις του.

«Όποτε θέλεις. Η NUPES (Αριστερά Συμμαχία) είναι έτοιμη να σε νικήσει», δήλωσε με τη σειρά της η Ματίλντ Πανό, πρόεδρο της ΚΟ της «Ανυπόταχτης Γαλλίας» του νεοκομμουνιστή Ζαν Λικ Μελανσόν.

Πηγή: skai.gr

Σχετικά νέα

X
Translate »