Γενική Επικαιρότητα

Απευθείας πτήσεις με ΗΠΑ σε ορίζοντα διετίας-Τρεις αεροπορικές στο κάδρο

Αυξημένο φαίνεται να είναι το ενδιαφέρον από μεγάλες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ για απευθείας πτήσεις από και προς την Κύπρο, με ένα τέτοιο δρομολόγιο, σύμφωνα με τα μηνύματα που λαμβάνει και η Hermes Airports, να μπορούσε να καταστεί πραγματικότητα κατά την επόμενη διετία.

Το θέμα της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Κύπρου με τις ΗΠΑ ανέδειξε σε πρόσφατο ρεπορτάζ του InBusinessNews, με το Υφυπουργείο Τουρισμού να επιβεβαιώνει πως καταβάλλονται προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση και να προβάλλει ως το τροχοπέδι που εμποδίζει κάτι τέτοιο την μη επαρκή ζήτηση, η οποία λειτουργεί αποτρεπτικά, παρά το ενδιαφέρον τους, για τις αεροπορικές εταιρείες.

Διαβάστε εδώ: «Κενό αέρος» η απουσία απευθείας πτήσεων για ΗΠΑ-Το παλεύει το Υφ. Τουρισμού

Τα κενά προς της Ευρώπη

Τα πιο ενδιαφέροντα και πρόσφατα νέα σχετικά με την πιθανή αεροπορική σύνδεση Κύπρου-ΗΠΑ, έρχονται ωστόσο από το Routes Europe 2023, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις αρχές Μαΐου.

Το Routes Europe 2023 φέρνει ουσιαστικά στο ίδιο τραπέζι, φορείς λήψης αποφάσεων από αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια, προορισμούς και φορείς της αεροπορίας που επενδύουν στο μέλλον της ευρωπαϊκής αεροπορικής συνδεσιμότητας.

Στο συνέδριο βρέθηκε και η Hermes Airports με την Μαρία Κουρούπη, ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης, Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας της εταιρείας να μεταφέρει, μιλώντας στο InBusinessNews, τα μηνύματα των εκεί συζητήσεων με μεγάλες αεροπορικές εταιρείες.

«Στο συνέδριο είχαμε συναντήσεις με 23 αεροπορικές εταιρείες. Τα συνέδρια των Routes Europe γίνονται σε ετήσια βάση ως σημείο συνάντησης αεροδρομίων και αεροπορικών εταιρειών. Εμείς είχαμε συναντήσεις με 23 εταιρείες. Κάποιες ήταν υφιστάμενες, που πετούν από και προς την Κύπρο. Κάποιες είναι αεροπορικές εταιρείες που στοχεύουμε να πείσουμε για να δρομολογήσουν πτήσεις», ανέφερε η κ. Κουρούπη.

Σχετικά νέα

X
Translate »