Αναπτυξιακά Έργα

Αντρέας Βύρας: Μίλησε για διάφορα θέματα της πόλης και τοπικής αυτοδιοίκησης (pics-vid)

Καλεσμένος στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο με τον Αντρέα Δημόπουλο ήταν ο Δήμαρχος Αντρέας Βύρας ο οποίος μίλησε για τις προτεραιότητες του Δήμου Λάρνακας για το 2019 και για μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης ευρύτερα αλλά και της Λάρνακας.

 

Πιο κάτω σας παραθέτουμε σημαντικά σημεία τα οποία αναφέρθηκε ο κ.Βύρας:

Η μεταρρύθμιση τοπικής αυτοδιοίκησης και η συνένωση Δήμων

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι με τη μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη συνένωση Δήμων δεν σημαίνει ότι οι Δήμοι θα μειωθούν και ούτε με αυτό τον τρόπο θα λυθούν τα θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης. Με την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι Δήμοι θα αποκτήσουν οικονομική αυτονομία έτσι ώστε να μην εξαρτώνται κάθε χρόνο από την κρατική χορηγία.

Στόχος είναι επίσης οι Δήμοι να αποκτήσουν οικονομική βιωσιμότητα καθώς και Διοικητική Αυτονομία χωρίς αυτό  να σημαίνει ότι με την τοπική αυτοδιοίκηση θα ξεχωρίσουν οι κάτοικοι σε διαφορετικές κοινότητες και Δήμους. Πέρα από την νομοθεσία ο κύριος Βύρας τόνισε ότι  εξίσου σημαντική είναι και η πρακτική εφαρμογή.

 

 Λιμάνι -Μαρίνα 

  • Σχετικά με την  ανάπτυξη του Λιμανιού -Μαρίνας ο Δήμαρχος ανάφερε ότι τελειώνει η αξιολόγηση προσφοράς και αναμένεται η απόφαση της Κυβέρνησης αρχές Φεβρουαρίου.
  • Η επένδυση, ανέφερε,  ξεπερνά το 1 δις και πιστεύει ότι θα έχει μια θετική κατάληξη η οποία θα ασφαλίσει το  δημόσιο καθώς είναι η μεγαλύτερη επένδυση που θα γίνει στην Κύπρο.

 

 

Aπομάκρυνση εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου 

  •  Όσο αφορά τις δεξαμενές ο κύριος Βύρας επιβεβαίωσε για πρώτη φορά υπάρχουν θετικά βήματα καθώς δυο εταιρείες έχουν ξεκινήσει τις εργασίες τους στην περιοχή Βασιλικού,   και οι υπόλοιπες που ασχολούνται με τα πετρελαιοειδή έχουν συμφωνήσει μαζί τους και ότι αναμένονται μέχρι το τέλος τους χρόνου ανακοινώσεις για τις εν λόγω συνεργασίες, μας δίνουν το δικαίωμα να μην μιλάμε αόριστα ότι ΘΑ φύγουν, αλλά η διαδικασία έχει εισέλθει πλέον σε πρακτική εφαρμογή και αυτό μας γεμίζει με αισιοδοξία.
  • Ο Δήμαρχος ανάφερε πόσο σημαντικό είναι τους πρώτους  μήνες  του 2019  να ξεκινήσουν τα έργα στην περιοχή του Βασιλικού και για το υγραέριο και γι’ αυτό ο Δήμος πιέζει προς κάθε κατεύθυνση για να ξεκινήσουν τα έργα.

 

 

Τέσσερα μεγάλα έργα έρχονται στην πόλη  το 2019

  • Έχουν ξεκινήσει  ήδη οι εργασίες για την Δημοτική Αγορά
  • Στις 3 Δεκεμβρίου ξεκίνησαν οι εργασίες για την Λέσχη
  • Οι εργασίες για το Κοινοτικό Κέντρο αναμένεται να ξεκινήσουν στις 8 Ιανουαρίου
  • Βγήκαν προσφορές για μια σημαντική πεζοδρομοποίηση της πόλης.

 

 

 Άδειες ψηλών κτηρίων

  • Σε ερώτηση που δέχθηκε για το θέμα της άδειας του KITION το οποίο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ, o κ. Βύρας διέψευσε το δημοσίευμα ότι δεν έχει εγκριθεί η συγκεκριμένη επένδυση.  Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι η επένδυση αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην διαδικασία εξαίρεσης από την πολεοδομία και αφού έχουν τεθεί κάποιες παρατηρήσεις σχετικά με τους ορόφους.
  • Επίσης ο κύριος Βύρας επεσήμανε ότι η Λάρνακα βρίσκετε στα αρχικά στάδια ανάπτυξης, άρα οι επενδύσεις για τους επενδυτές είναι πολύ πιο ελκυστικές διότι υπάρχουν περισσότερες προοπτικές πιθανής επιτυχίας.

Κλείνοντας την συνέντευξη του ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι υπογράφτηκε το συμβόλαιο για το Αντλιοστάσιο που χρονολογείται από το 2006, ένα μεγάλο έργο 7εκ. το οποίο θα δώσεις σημαντικές ανάσες στο θέμα των πλημμυρών στο κέντρο της πόλης.

 

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη στο πιο κάτω βίντεο:

Οι προτεραιότητες της Λάρνακας για το 2019

#ΛάρναναΤηςΑνάπτυξης: Βάζουμε κάτω τις προτεραιότητες μας για το 2019. Εφ'όλης της ύλης με τον Andreas Dimitropoulos στην εκπομπή @Πρωτοσέλιδο για το μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης ευρύτερα αλλά και της Λάρνακας πολύ συγκεκριμένα #Larnaca @Andreas Vyras

Posted by Andreas Vyras on Wednesday, December 19, 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »