Αθλητικά Νέα

Ανόρθωση: Η συμφωνία προβλέπει ότι ο Πουλλαΐδης θα χαρίσει €11.160.000!

Από το αποτέλεσμα, αποδείχθηκε ότι εκείνη η επιστολή με τα… δήθεν 65 μέλη που διαφωνούσαν κι έθεταν πιο «σκληρούς» όρους στον μεγαλομέτοχος της «Κυρίας», ήταν «παραμύθια» για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Με ποσοστό 93,5% πέρασε η πρόταση για τη μεταβίβαση των μετοχών του Χρίστου Πουλλαΐδη (στη συνέλευση εκπροσωπήθηκε από τον γιο του Ανδρέα) στον Σύλλογο. Η Ανόρθωση, μπαίνει έτσι σε μια νέα εποχή, χωρίς τον μεγαλομέτοχο της, αφού 203 μέλη ψήφισαν «ναι» στη συμφωνία, 13 «όχι», ενώ καταμετρήθηκε κι ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.

Τελικά εισακούστηκε η ομόφωνη εισήγηση του Δ.Σ. του Συλλόγου για το «ναι» που υπερψηφίστηκε. Για να περάσει η πρόταση από τη γενική Συνέλευση χρειαζόταν ποσοστό πέραν του 75%, όπως και έγινε. Από το αποτέλεσμα, αποδείχθηκε ότι εκείνη η επιστολή με τα… δήθεν 65 μέλη που διαφωνούσαν κι έθεταν πιο «σκληρούς» όρους στον Πουλλαΐδη, ήταν «παραμύθια» για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Τα μέλη της Ανόρθωσης κλήθηκαν να ψηφίσουν επί της πρότασης για τη μεταβίβαση των μετοχών που κατείχε η οικογένεια Πουλλαΐδη στην εταιρεία της Ανόρθωσης προς τον Σύλλογο και επέκταση της συμφωνίας διαχείρισης, μεταξύ Συλλόγου και ποδοσφαιρικής εταιρείας για άλλον ένα χρόνο (μέχρι τις 31 Μαΐου 2025). Την ίδια ώρα ο Χρίστος Πουλλαΐδης, χάρισε οτιδήποτε εμφανίζεται στα βιβλία και τους λογαριασμούς της Ανόρθωσης (και της Εταιρείας και του Συλλόγου) ως χρωστούμενο προς την οικογένειά του.

Πρόκειται για ένα συνολικό ποσό που ξεπερνά τα €8.200.000 και το οποίο συμπεριλαμβάνει και το ποσό που δόθηκε πρόσφατα για να αποφύγει η Ανόρθωση την τιμωρία (τα Κριτήρια Μαρτίου 2024). Επίσης, η οικογένεια Πουλλαΐδη δώρισε προς τον Σύλλογο όλες τις μετοχές «Champion Shares» τις οποίες είχε αγοράσει έναντι €2.960.000. Όσο κι αν ακούγεται παράξενο, τα μέλη της Ανόρθωσης κλήθηκαν να ψηφίσουν μια «διευθέτηση» σύμφωνα με την οποία ο μεγαλομέτοχος της «Κυρίας» δεν θα διεκδικήσει €11.160.000!

Όσον αφορά στην επόμενη μέρα για τη διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος, το τοπίο παραμένει ομιχλώδες. Η Ανόρθωση έχει άμεσες υποχρεώσεις μερικών εκατομμυρίων ευρώ ως απότοκο της διοίκησης του Ανδρέα Σάντη και των συνεργατών του. Ο κίνδυνος βαρύτατων προστίμων από προσφυγές είναι κάτι παραπάνω από ορατός, ενώ το ρόστερ μόλις που φτάνει το διψήφιο αριθμό ποδοσφαιριστών.

Η συνέλευση όρισε τετραμελή επιτροπή για να «τρέξει» τον σχεδιασμό για τη νέα σεζόν. Την αποτελούν οι Αντώνης Χειλιμίντρης, Γιώργος Βούβακος, Δημήτρης Σύζινος και Μάριος Παπαγιώργης. Θα έχουν τη βοήθεια μελών με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, οι οποίοι ωστόσο δεν θέλουν να συμμετέχουν στη διοίκηση. Ανακοίνωσαν, όμως, ότι μπορούν να εισφέρουν ένα ποσό γύρω στις 500 χιλιάδες ευρώ.

Σχετικά νέα

X
Translate »