Εκπαίδευση

Άνοιξαν οι αιτήσεις για πληρωμένη γονική άδεια (vid)

Πηγή: sigmalive.com

Θα μπορεί να καταβάλλεται μέχρι το παιδί να φτάσει στα 8 έτη με ανώτατο όριο κάποιων εβδομάδων για κάθε έτος

Πιάνουν δουλειά οι υπηρεσίες των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, καθότι έχουν ανοίξει οι αιτήσεις για πληρωμένη γονική άδεια.

Μιλώντας στο Σίγμα και στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι η Διευθύντρια των Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ευαγγελία Γεωργιάδου σημείωσε ότι υπήρχε και στο παρελθόν γονική άδεια, η οποία ωστόσο δεν ήταν πληρωμένη. Πλέον, οι γονείς θα μπορούν να πληρώνονται σύμφωνα και με τη νέα νομοθεσία.

Συγκεκριμένα η γονική άδεια θα μπορεί να καταβάλλεται μέχρι το παιδί να φτάσει στην ηλικία των 8 ετών, ενώ για παιδιά με αναπηρία θα υπάρχει ειδική πρόνοια ώστε η γονική άδεια να μπορεί να πληρώνεται μέχρι το παιδί να φτάσει στα 18 χρόνια.

Σύμφωνα με την κ. Γεωργιάδου υπάρχει ανώτατο όριο εβδομάδων για κάθε χρόνο που θα μπορεί να λάβει κάποιος γονική άδεια. Συγκεκριμένα, για το 2023 θα μπορεί να λάβει κάποιος μέχρι 3 εβδομάδες, το 2024 μέχρι 4 βδομάδες και το 2025 μέχρι 5 βδομάδες.

Ερωτηθείσα κατά πόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι έτοιμες να δεχτούν το φόρτο εργασίας που αναμένεται, η κ. Γεωργιάδου σημείωσε ότι πρόκειται για ένα καινούργιο επίδομα και μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί πολύ λίγες αιτήσεις επομένως δεν έχει ακόμα δοκιμαστεί το σύστημα για να διαφανεί κατά πόσο θα υπάρξουν προβλήματα.

Σχετικά νέα

X
Translate »