Η Γνώμη σας

Ανοικτή επιστολή προς Δήμο Λάρνακας, εμπορικό κέντρο Metropolis και υπεραγορές για θέσεις στάθμευσης σε εγκυμονούσες

Η γυναίκα και κατ´επέκταση η μητέρα είναι ίσως το σημαντικότερο πρόσωπο στην ζωή μας και σημαντική στην κοινωνία μας.

Η ασφάλεια και η διευκόλυνση των γυναικών σε προχωρημένη εγκυμοσύνη είναι απαραίτητη και συνίσταται άμεση εφαρμογή δράσης, όπως συμβαίνει σε όες τις προηγμένες κοινωνίες.

Οι έγκυες γυναίκες πιθανόν να δυσκολεύονται να περπατήσουν μεγάλες αποστάσεις, ιδιαίτερα στο τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Η παροχή χώρων στάθμευσης  κοντά στις εισόδους των κτιρίων θα είναι σαφώς μεγάλη διευκόλυνση.

Η δημιουργία  καθορισμένων χώρων στάθμευσης όπως είναι αντίστοιχα των ατόμων με αναπηρίες και έχουν σχεδιαστεί για να είναι ευρύτερα αλλά και πιο κοντά σε εισόδους θα διασφαλίσει πέραν απο την διευκόλυνση στο να έχουν ίσες ευκαιρίες πρόσβασης σε δήμοσιους χώρους μειώνοντας κατ´αυτον τον τρόπο την οποιαδήποτε ταλαιπωρία.

Αγαπητοί συμπολίτες, η δημιουργία καθορισμένων χώρων στάθμευσης για έγκυες γυναίκες είναι μια πρακτική λύση για την αντιμετώπιση της προσβασιμότητας που μπορεί να αντιμετωπίσουν και είναι μια πράξη υποστήριξης, αλλά κυρίως σεβασμού και κατανόησης από όλους μιας διανύουν την ίσως την ιερότερη περίοδο της ζώης τους.

Σας ευχαριστώ για την κατανόηση σας,

 

Βαλεντίνος Αλαμάνγκος

16/8/2023

Σχετικά νέα

X
Translate »