Γενικά

Ανοίγουν εκατοντάδες θέσεις σε 106 Τμήματα και Υπουργεία

Θέσεις στενογράφων, ελεγκτών θαλάσσιας κυκλοφορίας, τεχνικών μηχανικών, δασικών λειτουργών, οικονόμων, βιβλιοθηκονόμων, ανακριτών, πρωτοκολλητών και λειτουργών αφερεγγυότητας περιλαμβάνουν οι κατάλογοι εισδοχής στη Δημόσια Υπηρεσία.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Βάσει του νόμου περί της Αξιολόγησης Υποψηφίων στη Δημόσια Υπηρεσία κάθε χρόνο κατατίθενται στη Βουλή, για έγκριση οι δύο καταλόγοι τουλάχιστον 4 μήνες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής των Κυβερνητικών Εξετάσεων.

Οι σχετικοί κατάλογοι εγκρίθηκαν προ ημερών από τη Βουλή και θα ισχύσουν για την πλήρωση θέσεων εισδοχής που θα δημοσιευτούν το 2021, παρόλο που η πλειοψηφία των κυβερνητικών θέσεων αναμένεται να είναι παγοποιημένες του χρόνου.

Πρόκειται για δύο κατάλογους θέσεων εισδοχής στη Δημόσια Υπηρεσία. Ο πρώτος αφορά θέσεις με αρχική κλίμακα Α7 για τις οποίες απαιτείται ως βασικό προσόν απολυτήριο σχολής μέσης παιδείας ή δίπλωμα τριετούς μεταλυκειακού κύκλου σπουδών. Ο δεύτερος κατάλογος αφορά θέσεις η αρχική κλίμακα των οποίων δεν υπερβαίνει την κλίμακα Α8. Για τις συγκεκριμένες θέσεις απαιτείται πανεπιστημιακό δίπλωμα ή ισότιμο προσόν.

Και για τους δύο καταλόγους θα διεξαχθούν γραπτές εξετάσεις. Προ ημερών ανακοινώθηκε πως στις 31 Οκτωβρίου και στις 14 Νοεμβρίου φέτος θα διεξαχθούν οι κυβερνητικές εξετάσεις για θέσεις εισδοχής στη Δημόσια Υπηρεσία. Η Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, θα αρχίσει να δέχεται ηλεκτρονικά αιτήσεις για συμμετοχή στις πιο πάνω εξετάσεις περί τα μέσα Σεπτεμβρίου. Για τον πρώτο πίνακα που αφορά θέσεις για τις οποίες δεν απαιτείται πανεπιστημιακό δίπλωμα θα καλυφθούν οι ανάγκες 52 Τμημάτων και Αρχών. Μεταξύ άλλων πρόκειται για θέσεις στενογράφων και βοηθών λειτουργών διεκπεραίωσης της Βουλής, στενογράφων στο δικαστήριο και δικαστικούς επιδότες, ελεγκτών θαλάσσιας κυκλοφορίας, τεχνικών στο Υπουργείο Άμυνας, επιθεωρητών Γεωργίας, κτηνιατρικών επιθεωρητών, δασικών λειτουργών καθώς και τεχνικών στο Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, στο Τμήμα Περιβάλλοντος, στο Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών και Γεωλογικής Επισκόπησης.

Επίσης οι θέσεις μέχρι τη μισθολογική κλίμακα Α7 αφορούν μετεωρολογικούς βοηθούς, δεσμοφύλακες, εκπαιδευτές χειροτεχνίας, βοηθών εξεταστών στο Τμήμα Εφόρου Εταιρειών, εργατικών λειτουργών, κτηματολογικοί γραφείς, βοηθοί φορολογίας και λογιστές, καθώς και θέσεις στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Ο δεύτερος πίνακας κλίμακας Α8 αφορά θέσεις σε 54 Τμήματα. Μεταξύ άλλων πρόκειται για θέσεις στη Βουλή, στο δικαστικό Σώμα και στη Νομική Υπηρεσία, στην ΕΠΑ, στο Γραφείο Επιτρόπου Διοικήσεων, στο Γραφείο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, στον Έφορο Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων και στην Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου.

Επίσης θα καλυφθούν θέσεις σχεδόν σε όλα τα Υπουργεία.

Σχετικά νέα

X
Translate »