Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ανοίγει ο φάκελος επέκτασης του παραλιακού μετώπου Λάρνακας

Κατά καιρούς πολλοί αναφέρθηκαν στην διάνοιξη του παραλιακού μετώπου από την περιοχή Μακένζυ έως και την παραλία του Μενεού όμως για πρώτη φορά θα συζητηθεί το όλο θέμα στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής μετά από σχετική αυτεπάγγελτη πρόταση του βουλευτή του ΔΗΚΟ Χρήστου Ορφανίδη.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Το θέμα συγκεκριμένα θα βρίσκεται στην αντζέντα της Επιτροπής Εσωτερικών την προσεχή Δευτέρα στις 11:30 το πρωί με τον Χρήστο Ορφανίδη να δηλώνει πεπεισμένος πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η διάνοιξη θα αποτελέσει για την Λάρνακα ευκαιρία για επενδυτική ανάπτυξη και για καλύτερη ποιότητα ζωής όλων των κατοίκων της περιοχής. Σημείωσε παράλληλα πως για το έργο θα μπορούσαν να εξασφαλιστούν και ευρωπαϊκά κονδύλια.

 

Ο κ. Ορφανίδης να σημειωθεί είχε υποβάλει τον Μάρτιο του 2019 ερωτήματα προς την αρμόδια υπουργό Βασιλική Αναστασιάδου. Συγκεκριμένα ζητούσε όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων για τα εξής:

Έχει οποιοδήποτε υπουργείο, σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή, δώσει οποιοδήποτε χρηματικό ποσό για τον πιο πάνω σκοπό;

Εάν έχει δοθεί τέτοιο ποσό, πότε δόθηκε, ποιο το ύψος του, από ποιον δόθηκε και που έχει παραδοθεί;»

Απαντώντας η υπουργός ανέφερε πως όσον αφορά στη χρηματοδότηση της επέκτασης του παραλιακού μετώπου και τη διάνοιξη δρόμου από το Μακένζυ μέχρι το φάρο των Περβολιών δεν έχει δοθεί από το Τμήμα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων οποιοδήποτε χρηματικό ποσό για το υπό αναφορά έργο.

Σημειώνεται ότι, εντός του 2008 είχε γίνει προκαταρκτική αξιολόγηση του έργου. Κατόπιν επίμονων αιτημάτων των Τοπικών Αρχών και άλλων παραγόντων της Λάρνακας, είχαν δοθεί σχετικές οδηγίες και το Τμήμα Δημοσίων Έργων είχε προτείνει την ένταξη προκαταρτικών μελετών για το έργο αυτό στους προϋπολογισμούς 2010, 2011 και 2012.  Δεδομένου του ψηλού κόστους που συνεπάγεται η υλοποίηση του έργου αλλά και της οικονομικής κρίσης του 2013 δεν κατέστη δυνατή ακόμη η έγκριση των εν λόγω προτάσεων.», κατέληξε η υπουργός.

Logo - InBusiness

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »