ΠΡΟΣΩΠΑ

Άννα Κωστή: Το γλυκό κορίτσι, το κορίτσι των γλυκών, ετοιμάζεται για την Ευρώπη

Πηγή: skalatimes.com

Ξεκίνησε να ασχολείται με το κόσμο της ζαχαροπλαστικής από 13 ετών, πριν ακόμη πάει στο Λύκειο ήταν σχεδόν μια επαγγελματίας ζαχαροπλάστης. Φοιτά σε ιδιωτικό σχολείο, είναι καλή μαθήτρια και δεν εγκατέλειψε το όνειρο της για ζαχαροπλαστική.
Σήμερα, λίγους μήνες πριν ανοίξει τα φτερά της για Παρίσι ή Αγγλία, κουβεντιάζει με το SkalaTimes στο οποίο διατηρεί τη δική της στήλη και μας συστήνει τη νέα της ιστοσελίδα.
Ο λόγος φυσικά, για το πιο γλυκό κορίτσι, την συνδημότισσα μας Άννα Κωστή, Baking Secrets by Anna.

Άννα, ο τελευταίος χρόνος στο λύκειο προφανώς σε βρίσκει να ετοιμάζεσαι για το πανεπιστήμιο. Θα ακολουθήσεις σπουδές που θα έχουν να κάνουν με την τέχνη της ζαχαροπλαστικής;
Καταρχάς να σας πω ότι παρόλο που η τρίτη χρονιά του Λυκείου είναι αρκετά απαιτητική, εξακολουθώ να ασχολούμαι ακόμα με την επιχείρηση μου! Τα γλυκά για εμένα δεν είναι απλά ένα χόμπι, αλλά επάγγελμα, αγάπη, μεράκι, πάθος.
Οι Σπουδές ήταν μια αρκετά δύσκολη απόφαση που έπρεπε να πάρω για να μπορέσω να χτίσω το μέλλον μου. Πρόσφατα, αποφάσισα πως προτού κάνω την ζαχαροπλαστική θα ακολουθήσω σπουδές στο εξωτερικό στην Διοίκηση Επιχειρήσεων, έτσι ώστε να μου δώσουν τις γνώσεις που χρειάζομαι για να δημιουργήσω την δική μου μελλοντική επιχείρηση, σχετική βέβαια με τον τομέα της Ζαχαροπλαστικής. Ακολούθως μετά τις σπουδές μου αυτές θα προχωρήσω με την ζαχαροπλαστική, σε μορφή διπλώματος, πάλι στο εξωτερικό.

 

Γνωρίζω πως στις αποφάσεις σου έχει τη στήριξη των γονιών σου. Πόσο σημαντικό ήταν για σένα να έχεις την στήριξη τους σε αυτή την περίοδο που αποφασίζεις για τις σπουδές σου;
Οι γονείς μου, με στήριζαν από την αρχή ό,τι και να ήθελα να ακολουθήσω. Επίσης, όταν τους είπα για το ό,τι θέλω να ακολουθήσω πρώτα Διοίκηση Επιχειρήσεων στο εξωτερικό, πάλι με στήριξαν απίστευτα και βρίσκονται συνέχεια πλάι μου συμβουλεύοντας με πως να κτίσω το μέλλον μου. Αναμφίβολα, χωρίς την στήριξη και τις συμβουλές τους δεν θα βρισκόμουν εδώ που βρίσκομαι σήμερα.

May be an image of 1 person and cake

Ποια χώρα επέλεξες για τις σπουδές σου και γιατί;
Ενδιαφέρομαι για το Παρίσι και την Αγγλία. Το Παρίσι όμως είναι η κύρια μου επιλογή εφόσον λατρεύω τον πολιτισμό τους αλλά και την χώρα. Για μένα είναι μια από τις ομορφότερες χώρες στην Ευρώπη, αν όχι η πιο ωραία. Η γαλλική γλώσσα δεν αποτελεί εμπόδιο για εμένα, επειδή γνωρίζω γαλλικά σε πολύ  καλό επίπεδο. Πριν λίγο καιρό επισκέφτηκα το Παρίσι μαζί με τον πατέρα μου, για να δούμε κάποιες σχολές, νομίζω αν και ακόμη βρίσκομαι μεταξύ Αγγλίας και Γαλλίας, το πιο πιθανό είναι πως θα με κερδίσει το Παρίσι.

Το οποίο έχει και υπέροχα ζαχαροπλαστεία!
Ναι, ανάμεσα σε άλλα είναι φημισμένο και για τα ζαχαροπλαστεία του.

 

Πρόσφατα έχουμε δει να δημιουργείς τη δική σου ιστοσελίδα, μίλησε μας λίγο για αυτό.
Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την νέα μου ιστοσελίδα που ανέβηκε στο διαδίκτυο, τέλος του Δεκέμβρη. Στην σελίδα μου μπορούν οι αναγνώστες να βρουν αμέτρητες εύκολες συνταγές για γλυκά. Μπορούν επίσης να γραφτούν στο Newsletter για να ενημερώνονται για όλες τις νέες συνταγές που ανεβάζω.
Υπάρχουν συνταγές για γλυκά όλων των ειδών όπως κέικς, κεκάκια, μπισκότα κτλ. Επίσης υπάρχουν συνταγές που είναι Vegan & Gluten free.

May be an image of 1 person, cake and indoor

Τι σε ώθησε στο να δημιουργήσεις τη δική σου ιστοσελίδα;
Το να μοιράζομαι τις συνταγές μου με τους αναγνώστες μου ήταν πάντα ένας από τους πιο επιθυμητούς μου στόχους. Έτσι λοιπόν, πριν λίγους μήνες ξεκίνησα να φτιάχνω την ιστοσελίδα μου με τέτοιο τρόπο ώστε όλοι να μπορούν να βρουν τις συνταγές μου και να τις φτιάξουν από μόνοι τους. Η σελίδα μου φτιάχτηκε με πάρα πολύ κόπο και αγάπη για να μπορέσω να προβάλω στο κοινό μου την εκτίμηση μου για την στήριξη τους όλα αυτά τα χρόνια. Με αυτό το σκεπτικό δημιούργησα το www.bakingsecretsbyanna.com για να μοιράζομαι με όλους τις συνταγές μου και τα μυστικά της ζαχαροπλαστικής.
Φυσικά διατηρώ και τη στήλη μου στο διαδικτυακό σας περιοδικό SkalaTimes όπου κάθε βδομάδα οι αναγνώστες σας μπορούν να βλέπουν μια συνταγή μου.

 

Σήμερα, λίγους μήνες πριν τελειώσεις το λύκειο και ανοίξεις τα φτερά σου για το πανεπιστήμιο, ποια είναι τα δικά σου επαγγελματικά όνειρα Άννα;
Όσον αφορά τα μελλοντικά μου σχέδια, σκέφτομαι να δημιουργήσω είτε το δικό μου προϊόν σχετικό με τον τομέα της Ζαχαροπλαστικής ή να ανοίξω δική μου επιχείρηση/καφέ πουλώντας γλυκά ή κάτι σχετικό με τον υπέροχο γλυκό κόσμο της ζαχαροπλαστικής, που τόσο αγαπώ.

 

May be an image of text

Σχετικά νέα

X
Translate »