ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ανακοίνωση ΣΑΛ: Τι πρέπει να προσέξετε σε περίοδο έντονης βροχόπτωσης

Οι βροχές είναι άκρως ευεργετικές για τον τόπο μας. Ωστόσο, για να μην αφήνουν πίσω τους προβλήματα και δρόμους γεμάτο κινδύνους, το κοινό μπορεί να λάβει διάφορα προληπτικά μέτρα.
-Ελέγχουμε όλες τις σχάρες απορροής όμβριων υδάτων οι οποίες βρίσκονται μπροστά, πλησίον ή και απέναντι από τα υποστατικά μας, ώστε αυτά να είναι καθαρά και να έχουν φυσική ροή.
Βεβαιωνόμαστε ότι δεν αφήνονται διάσπαρτα οικοδομικά υλικά ή άχρηστα αντικείμενα στα πεζοδρόμια ή ανοιχτούς χώρους ή ποταμούς τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τα νερά της βροχής και να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα.
Φροντίζουμε ώστε να μην καλύπτονται τα φρεάτια αποχέτευσης με πέτρες, κιβώτια, skip ή μηχανήματα.
-Επίσης πολύ σημαντικό! Δεν ανοίγουμε σε καμία περίπτωση τα καπάκια των φρεατίων λυμάτων και ομβρίων υδάτων, αφού κινδυνεύει η ζωή του ατόμου που το ανοίγει, η ζωή των διερχομένων ατόμων και προκαλείται ζημιά στα διερχόμενα οχήματα.
Το ΣΑΛ παρακαλεί το κοινό, σε περίπτωση που διαπιστώσει υπερχείλιση λυμάτων ή οποιοδήποτε κάλυμμα/καπάκι έχει υποστεί ζημιά, έχει μετακινηθεί ή αλλοιωθεί, να καλέσει για αναφορά του περιστατικού στο τηλ. 24652075 ή να το αναφέρει γραπτώς στη διεύθυνση om@lsdb.org.cy.

Σχετικά νέα

X
Translate »