ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ανακοινώσεις Δημοτικής Ομάδας ΑΚΕΛ Λιβαδιών αναφορικά με τις δηλώσεις του Δημάρχου Αραδίππου και του Δημάρχου Λιβαδιών

Σε σημερινές ανακοινώσεις  η Δημοτική Ομάδα ΑΚΕΛ Λιβαδιών τοποθετείται στις δηλώσεις του Δημάρχου Αραδίππου και του Δημάρχου Λιβαδιών που έγιναν τις προηγούμενες μέρες σε σχέση με το νομοσχέδιο συνένωσης δήμων.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Δείτε αυτούσιες τις ανακοινώσεις:

 

Ανακοίνωση Δημοτικής Ομάδας ΑΚΕΛ Λιβαδιών αναφορικά με τις δηλώσεις του Δημάρχου Λιβαδιών για συνένωση του Δήμου μας με τον Δήμο Αραδίππου.

Καλούμαστε να τοποθετηθούμε στις δηλώσεις του Δημάρχου που έκανε στον Τύπο την προηγούμενη εβδομάδα και υποστήριξε την άποψη για συνένωση του Δήμου Λιβαδιών με το Δήμο Αραδίππου.

Αρχικά να αναφέρουμε ότι σε έκτακτη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 11/09/2019, έχει παρθεί πλειοψηφικά η απόφαση πως σε ενδεχόμενο υποχρεωτικής συνένωσης, το Δημοτικό Συμβούλιο επιθυμεί συνένωση το Δήμου μας με τον Δήμο Λάρνακας. Απόφαση που καλείται να σεβαστεί ο Δήμαρχος.

Οι λόγοι που ώθησαν την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου να πάρει την πιο πάνω απόφαση είναι οι εξής:

  1. Ενιαίο Παραλιακό μέτωπο και ενιαίος σχεδιασμός και ανάπτυξη. Σε ενδεχόμενο συνένωσης με το Δήμο Λάρνακας θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο ενιαίο παραλιακό μέτωπο στο νέο Δήμο. Με την προοπτική μετεγκατάστασης των δεξαμενών πετρελαίου και υγραερίου θα δημιουργηθούν μεγάλες προοπτικές για κοινό σχεδιασμό και τουριστική ανάπτυξη. Ανάπτυξη που θα συμβάλει στα μέγιστα στην οικονομική ενίσχυση και ευημερία των Λιβαδιών. Σε τέτοιο ενδεχόμενο θα καμφθούν τα πρακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα στην ανάπτυξη του παραλιακού μας μετώπου, μιας και στην επαρχία υπάρχει ένα κατακερματισμένο μέτωπο σε Δήμους και Κοινότητες.
  2. Με το Δήμο Λάρνακας μας συνδέουν κοινά προβλήματα και κοινοί αγώνες. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τον αγώνα που διεξάγουμε από κοινού για μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαίου και υγραερίου στο παραλιακό μας μέτωπο και η χάραξη κοινού Σχέδιου Ανάπτυξης Περιοχής όπου τα ¾ της γης που περιλαμβάνει το σχέδιο βρίσκεται στα Δημοτικά όρια του Δήμου Λιβαδιών.
  3. Έκθεση Υπουργείου Εσωτερικών: Εξάλλου, στην έκθεση που διενήργησε ο μελετητής, κ. Χαράλαμπος Κουταλάκης για λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών, καθόλου τυχαία σε κανένα σενάριο δεν προκρίνει τη συνένωση του Δήμου μας με το Δήμο Αραδίππου. Αντιθέτως προκρίνει και ευνοεί τη συνένωση μας με το Δήμο Λάρνακας.
  4. Αποχετευτικό σύστημα: Θα θέλαμε εδώ που φθάσαμε να υπενθυμίσουμε στο Δήμαρχο την αρνητική εμπειρία που είχαμε από τη συνεργασία με τον Δήμο Αραδίππου στη δημιουργία αποχετευτικού συστήματος. Εάν δεν έμπαιναν τα προσκόμματα από μέρους του Δήμου Αραδίππου για τη σύνθεση της επιτροπής του ΣΑΛ, θα λειτουργούσε τώρα αποχετευτικό σύστημα στα Λιβάδια με το ύψος της εισφοράς της κοινότητας να φθάνει το 30% μόνο. Τώρα, ένεκα της καθυστέρηση που δημιούργησε η επιμονή του Δημοτικού Συμβουλίου Αραδίππου, οι δημότες μας καλούνται να συνεισφέρουν το 70% του κόστους κατασκευής.
  5. Τέλος να αναφέρουμε πως συνορεύουμε με το Δήμο Λάρνακας στα νότια του Δήμου μας, με τα δημοτικά όρια να μην είναι διακριτά σε επισκέπτες και πολίτες.

Σχετικά με τις δηλώσεις του Δημάρχου για συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών με το Δήμο Αραδίππου νιώθουμε την ανάγκη να αναφέρουμε τα εξής : Δεν υπάρχει η οποιαδήποτε συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών, αυτό που γίνεται εδώ και 7 χρόνια είναι να αγοράζουμε ως Δήμος, υπηρεσίες από το Δήμο Αραδίππου. Συγκεκριμένα η αγορά υπηρεσιών αφορά το Δημοτικό Γραμματέα, τον Δημοτικό Μηχανικό, τον Δημοτικό Ταμία και ένα τεχνικό για να μπορούμε να λειτουργούμε σαν Δήμος σύμφωνα με τις νενομισμένες διαδικασίες (λόγου μορατόριουμ προσλήψεων, και προοπτικής συνενώσεως δήμων).

Κλείνοντας καλούμε το Δήμαρχο για άλλη μια φορά να σεβαστεί την απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού του Συμβουλίου. Επίσης εκφράζουμε τη δυσφορία μας στις δηλώσεις του πως συμμερίζεται την άποψη του η πλειοψηφία των δημοτών μας. Θέση μας σαν κόμμα είναι η διενέργεια δημοψηφισμάτων παγκύπρια για να έχουμε, ακριβώς, την άποψη των δημοτών. Κατά την άποψη μας θεωρούμε ότι η πλειοψηφία των δημοτών μας συμπίπτει με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ημερομηνίας 11/9/2019.

 

 

Ανακοίνωση Δημοτικής Ομάδας ΑΚΕΛ Λειβαδιών αναφορικά με τις δηλώσεις του Δημάρχου Aραδίππου στα Μ.Μ.Ε.

Καλούμαστε ως Δημοτική Ομάδα ΑΚΕΛ Λειβαδιών να τοποθετηθούμε αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Δημάρχου Αραδίππου σχετικά με τις  συγχωνεύσεις Δήμων που εξελίσσονται στη διαμόρφωση του νομοσχεδίου για μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αφορούν το Δήμο μας. Τοποθετούμαστε ξανά προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Ο Δήμαρχος Αραδίππου ανέφερε ότι τα τελευταία επτά χρόνια υπάρχει συμπλεγματοποίηση υπηρεσιών των Δήμων Λειβαδιών – Αραδίππου. Η μοναδική συνεργασία είναι η αγορά υπηρεσιών (δημοτικό γραμματέα, πολιτικό μηχανικό, ταμία και ένα τεχνικό) από τον Δήμο Αραδίππου όπου ξεκίνησε τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια και όχι επτά όπως ανάφερε ο Δήμαρχος Αραδίππου.

Επίσης ο κ. Ευαγγελίδης ανέφερε ότι υπάρχει σύμπνοια των Δήμων Αραδίππου – Λειβαδιών με τις κοινότητες Κελλιών και Τρούλλων για συνένωση τους σε ένα Δήμο. Γνωρίζει ο κ. Ευαγγελίδης ότι υπάρχει επίσημη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λειβαδιών που πάρθηκε πλειοψηφικά στις 11/09/2019, η οποία εκφράζει την επιθυμία του Δημοτικού Συμβουλίου για συνένωση με το Δήμο Λάρνακας. Με ποιους συνεργάτες του από τον Δήμο Λειβαδιών συσκέπτεται και συναποφασίζουν δεν το γνωρίζουμε. Επίσημα δεν έγινε η όποια συνάντηση των Δημοτικών Συμβουλίων Αραδίππου – Λειβαδιών. Οι δηλώσεις του Δήμαρχου Αραδίππου φανερώνουν το παρασκήνιο που έγινε και συνεχίζει να γίνετε ερήμην των Δημοτικών Συμβουλίων.

Σε ανακοίνωση μας στις 25/11/19 αναφέρουμε αναλυτικά και τους λόγους που οδήγησαν τη Δημοτική Ομάδα να ψηφίσει στις 11/09/19 την επιθυμία για συνένωση με τον Δήμο Λάρνακας, την οποία επισυνάπτουμε.

 

Δημοτική Ομάδα ΑΚΕΛ Αριστεράς Νέες Δυνάμεις Λιβαδιών

 

Σχετικά νέα

X
Translate »