Γενικά

Αναχωρεί αύριο ο Δήμαρχος Αθηένου επικεφαλής αντιπροσωπείας για την Αθήνα

Ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Δήμου, αναχωρεί την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021 για την Αθήνα για να παραστεί στην εναρκτήρια συνάντηση του Προγράμματος «IN NEET», στα πλαίσια της πρωτοβουλίας Η ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ (EUROPE FOR CITIZENS), στο οποίο μετέχει ως εταίρος και στο οποίο επικεφαλής εταίρος είναι ο Δήμος Αλίμου της Ελλάδας.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Το πρόγραμμα IN NEET εστιάζει στους νέους που είναι εκτός εργασίας, εκπαίδευσης και εξάσκησης και που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να τους δώσει δυνατότητες αλλαγής, διεκδικώντας όλες τις ευκαιρίες τους για μάθηση, μελέτη, εργασία, κινητικότητα κλπ.

Εκτός του Δήμου Αλίμου Ελλάδας και του Δήμου Αθηένου, μετέχουν στο πρόγραμμα ως εταίροι και οι ακόλουθοι φορείς: Ayuntamiento de Santa Pola της πόλης Santa Pola της Ισπανίας, Associazione 2050 της πόλης Portogruaro της Ιταλίας, Youth Centre Velenje culture and education της πόλης Velenje της Σλοβενίας, Asociatia se Poate της πόλης Chiajna της Ρουμανίας, Dica Onlus της πόλης Pisa της Ιταλίας και Sdruzhenie Yuni Partners της πόλης Blagoevgrad της Βουλγαρίας.

Κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας συνάντησης θα γίνουν καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο Αλίμου κ. Αντρέα Κοντύλη, παρουσιάσεις του Προγράμματος IN NEET και των πόλεων και φορέων του Δικτύου από κάθε εταίρο, καθώς και παρουσιάσεις από τον Οργανισμό Εργασίας Ελλάδας (ΟΑΕΔ), τον Αντιπεριφερειάρχη, καθηγητή Πανεπιστημίου, τους Γενικούς Γραμματείς των Υπουργείων Τουρισμού και Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Ελλάδας, καθώς και εκπρόσωπο του Εμπορικού Επιμελητηρίου. Την τελευταία μέρα θα γίνει επίσκεψη και παρουσίαση του Μουσείου της Ακρόπολης.

Ο Προϋπολογισμός του Προγράμματος είναι €148.680 και καλύπτεται 100% από ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Σχετικά νέα

X
Translate »