Εκπαίδευση

Αμετάκλητη η απόφαση για πανεπιστημιακές σχολές στη Λάρνακα, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Η δέσμευση που αναλήφθηκε για δημιουργία Πανεπιστημιακών Σχολών στη Λάρνακα πρέπει να υλοποιηθεί όσες δυσκολίες και αν υπάρχουν, διαβεβαίωσε ψες τους Λαρνακείς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατα την τελετή εγκαινίων του Δημοτικού Κήπου.  

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην απόφαση της Κυβέρνησης για δημιουργία Πανεπιστημιακών Σχολών στην Λάρνακα, λέγοντας ότι αυτή «είναι οριστική και αμετάκλητη, εξ ου και έχουμε παραχωρήσει το χώρο του παλαιού Λεπροκομείου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Για την υλοποίηση των πιο πάνω υπήρξαν εκτενείς διαβουλεύσεις μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων Κυβερνητικών Υπηρεσιών, του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Δήμου Λάρνακας, ο οποίος με πρωτοβουλία του Δημάρχου έχει εισηγηθεί εάν ήταν δυνατό να γίνει ένας συνδυασμός της μεγάλης επιτυχίας για την θαλάσσια ανάπτυξη, να στεγαστούν στον ίδιο χώρο».

 

Εξήγησε ότι «το πρόβλημα που παρουσιάστηκε είναι από την νέα Διοίκηση του Πανεπιστήμιου και τον Πρύτανη, ο οποίος έκρινε ότι δεν θα ήταν σοφό να δημιουργηθεί μια νέα Σχολή. Ο Δήμος έστειλε μια εμπεριστατωμένη μελέτη, βρισκόμαστε σε συνδιαβούλευση τόσο με το Πανεπιστήμιο όσο και  με τον Δήμο Λάρνακας, το Υπουργείο Παιδείας και λοιπά και ελπίζω ότι επιτέλους θα συνειδητοποιήσουν κάποιοι ότι την πολιτική τη χαράσσει και αποφασίζει η κυβέρνηση και όχι επιμέρους Τμήματα ή Σχολές».

Σεβόμαστε απόλυτα το Πανεπιστήμιο, είπε ο Πρόεδρος «αλλά την ίδια ώρα θα πρέπει να γίνει συνείδηση ότι δεν μπορεί ανάλογα με το ποιος βρίσκεται στην Πρυτανεία να είναι ανάλογες και οι αποφάσεις. Είναι μια δέσμευση που ανελήφθη και που πρέπει να υλοποιηθεί με όσες δυσκολίες και αν υπάρχουν».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη στις αναφορές αυτές στο πλαίσιο χαιρετισμού του στην τελετή εγκαινίων του νέου Δημοτικού Κήπου Λάρνακας, όπου αναφέρθηκε ευρύτερα στα έργα που έγιναν, προωθούνται ή σχεδιάζονται και αφορούν τη Λάρνακα.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »