Αναπτυξιακά Έργα

Ακόμα πέντε χρόνια στο λιμάνι

Συνέχιση της δραστηριοποίησης των υφιστάμενων χρηστών στο λιμάνι Λάρνακας για μίνιμουμ περίοδο πέντε ετών προβλέπει η συμφωνία για την ενοποιημένη ανάπτυξη λιμανιού – μαρίνας. Για το θέμα ρωτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της κοινοπραξίας Kition Ocean Holdings και απάντησε ότι η συμφωνία προβλέπει υποχρέωση του αναδόχου να κρατήσει τους υφιστάμενους χρήστες για μίνιμουμ 5 χρόνια.

 

Ο κ. Πάνος Αλεξάνδρου, όμως, διευκρίνισε ότι πρόθεση των επενδυτών είναι να παραμείνουν οι σημερινοί χρήστες επ’ αόριστο στο λιμάνι. Οι 18 μεγάλες εταιρείες που εμπορεύονται μέσω του λιμανιού της Λάρνακας είχαν ζητήσει εξαρχής ξεκαθάρισμα του τοπίου σε σχέση με τη συνέχιση της εμπορικής δραστηριότητας μετά από όσα είχαν προηγηθεί κυρίως μετά την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης για υιοθέτηση πλαφόν, η οποία στη συνέχεια ακυρώθηκε. Η συμφωνία κοινοπραξίας – κυβέρνησης διασφαλίζει την απρόσκοπτη παρουσία των υφιστάμενων χρηστών, αφού έχει ξεκαθαριστεί ότι η ανάπτυξη θα είναι μικτή με υποδομές για κρουαζιερόπλοια αλλά και εμπόριο.

Σε ό,τι αφορά στο λιμάνι, τα σχέδια που αποκαλύφθηκαν προβλέπουν εγκατάσταση όλης της απαιτούμενης υποδομής στην πρώτη από τις τέσσερις φάσεις, συμπεριλαμβανομένης νέας αίθουσας επιβατών. Στη δεύτερη φάση, στο χώρο του λιμανιού, θα επεκταθούν οι αποθηκευτικοί χώροι και θα δημιουργηθεί χώρος επιδιόρθωσης σκαφών αναψυχής. Στην τέταρτη φάση θα κατασκευαστεί το δυτικό μέρος του έργου, που περιλαμβάνει κτίρια γραφείων, χώρους στάθμευσης και διαμερίσματα μικρού μεγέθους για φοιτητές.

Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο

Σχετικά νέα

X
Translate »