Έχουμε θέμα

Ακίνδυνη για την υγεία η κόκκινη σκόνη που “πνίγει” το λιμάνι Λάρνακας (ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή: alphanews.live

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Ανησυχία έφερε η κόκκινη σκόνη που παρατηρήθηκε στο λιμάνι της Λάρνακας. Με το τμήμα περιβάλλοντος να ξεκαθαρίζει και να διαβεβαιώνει ότι δεν επηρεάζει την υγεία.

Κώστας Χατζηπαναγιώτου, Διευθυντής Τμήματος Περιβάλλοντος
Βεβαιώνουμε ότι, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από πλευράς υγείας.

Και αφού διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία το Τμήμα Περιβάλλοντος αλλά και ο Δήμος Λάρνακας καλούν την διαχειρίστρια εταιρεία να λάβει μέτρα έτσι ώστε το φαινόμενο να μην ξαναπαρατηρηθεί.

Ταυτόχρονα ο δήμος ζητεί τις διαβεβαιώσεις, γραπτώς. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, η εταιρεία που εισάγει και επεξεργάζεται την σκόνη, προσκόμισε πιστοποιητικά που καταδεικνύουν ότι η σκόνη δεν είναι νικέλιο αλλά λατερίτης.

Ανδρέας Βύρας, Δήμαρχος Λάρνακας
Ονομάζεται λατερίτης που περιέχει μικρές ποσότητες νικελίου και η διαβεβαίωση του τμήματος περιβάλλοντος και του τμήματος επιθεώρησης εργασίας καθώς και της εταιρείας με διάφορα έτσι πιστοποιητικά που μας έδωσε και μελετούν αυτή την στιγμή το τμήμα υγειονομείου του δήμου είναι ότι δεν είναι επικίνδυνο για την υγεία του ανθρώπου.

Με τον Δήμο ωστόσο να ξεκαθαρίζει ότι η όποια οχληρία της περιοχής δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή.

Ανδρέας Βύρας, Δήμαρχος Λάρνακας
Και επικίνδυνη να μην είναι η σκόνη δεν πρόκειται δίπλα από τις φοινικούδες δίπλα από την μαρίνα, δίπλα από σπίτια, ξενοδοχεία μια φορά τον μήνα ή δυο φορές κάθε δυο μήνες να παρατηρείται αυτή η εικόνα.

Σύμφωνα με το τμήμα περιβάλλοντος, το συγκεκριμένο έδαφος, περιέχει στοιχεία νικελίου και μαγνησίου μερικά από τα οποία εντοπίζονται και στο Τρόοδος.

Σχετικά νέα

X
Translate »