Γενικά

ΑΚΕΛ Λάρνακας: Συνάντηση με τον Δρ. Μάριο Κυριαζή για τα ζητήματα των ηλικιωμένων

ΑΚΕΛ Λάρνακας για συνάντηση με τον γεροντολόγο Δρ. Μάριο Κυριαζή για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι.

Ανακοίνωση

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπίας της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Λάρνακας με τον γεροντολόγο Δρ. Μάριο Κυριαζή. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν τα ζητήματα που αφορούν στους ηλικιωμένους μας. Συζητήθηκε η ανάγκη για δημιουργία γηριατρικού θαλάμου στα δημόσια νοσηλευτήρια, η λειτουργία του θεσμού της κατ΄οίκον φροντίδα/νοσηλείας, για το καθεστώς των φροντιστών των ηλικιωμένων κ.α.

Διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξε η πολιτική βούληση από την προηγούμενη κυβέρνηση για διασφάλιση της διαβίωσης με αξιοπρέπεια των ηλικιωμένων στο στάδιο που εμφανίζονται τα πολλά προβλήματα υγείας. Ως ΑΚΕΛ θα αναλάβουμε πρωτοβουλία για να προωθήσουμε στη Βούλη τα ζητήματα αυτά με την εγγραφή ειδικών θεμάτων για συζήτηση. Καλούμε την νέα κυβέρνηση να προχωρήσει με την ολοκλήρωση της εθνικής στρατηγικής για τους ηλικιωμένους.

Έγινε συζήτηση και για διάφορες δράσεις που θα μπορούσαν να διοργανωθούν από το ΑΚΕΛ Λάρνακας που να κινούνται στη κατεύθυνση της ενημέρωσης και πρόληψης για τα διάφορα θέματα υγείας των ηλικιωμένων.

Η αντιπροσωπεία έδωσε συγχαρητήρια στον Δρ. Μ. Κυριαζή για την συνεχή ανάδειξη ζητημάτων και την ανάληψη πρωτοβουλιών για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ηλικιωμένων. Το ΑΚΕΛ έκφρασε την ετοιμότητα στήριξης στο βαθμό των δυνατοτήτων του στο σημαντικό αυτό ζήτημα.

Στην αντιπροσωπεία της Ε.Ε. ΑΚΕΛ Λάρνακας συμμετείχε η Επαρχιακή Γραμματέας Χρυστάλλα Αντωνίου, ο βουλευτής Λάρνακας Αντρέας Πασιουρτίδης, ο Επαρχιακός Οργανωτικός Γραμματέας Χρίστος Κκονές, και ο συντονιστής Υπαίθρου Ρένος Γεωργίου.

Σχετικά νέα

X
Translate »