Περιβάλλον

ΑΚΕΛ Αραδίππου: Όχι στο ασφαλτικό στην Κόσιη

Σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ Αραδίππου αναφέρεται στο Ασφαλιτκό στην Κόσιη.

Ανακοίνωση

Ως Δημοτική Ομάδα ΑΚΕΛ Αραδίππου εντοπίσαμε ότι αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Τμήματος Περιβάλλοντος Μελέτη Επιπτώσεων (ΜΕΕΠ) για την κατασκευή και λειτουργία μονάδας παραγωγής και ανακύκλωσης ασφαλτικού σκυροδέματος, στην περιοχή της Κόσιης η οποία είναι στο στάδιο της ανοικτή διαβούλευσης μέχρι τις 2/7/2023.

Μετά από αυτή την εξέλιξη καλούμε τον Δήμαρχο Αραδίππου να καλέσει άμεσα συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου για να αντιδράσουμε ως Δήμος στη δημιουργία του ασφαλτικού εργοστασίου και να στείλουμε στο πλαίσιο της ανοικτής διαβούλευσης τις απόψεις του Δήμου Αραδίππου.

Να υπενθυμίσουμε ότι τον Απρίλιο του 2021 είχαμε τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων του Δήμου μας και των άλλων επηρεαζόμενων Δήμων με μαζικές διαμαρτυρίες απέναντι στα σχέδια της προηγούμενης Κυβέρνησης για την εγκατάσταση των εργοστασίων ασφάλτου στη Κόσιη. Η δυναμική και μαζική αντίδραση έφερε την ματαίωση των σχεδίων της προηγούμενης κυβέρνησης.

Ως Δημοτική Ομάδα ΑΚΕΛ Αραδίππου εκφράζουμε την ετοιμότητα μας, εάν κριθεί αναγκαίο, να συμβάλουμε στην επανασύσταση του μετώπου αγώνα που είχε γίνει τότε για να συντονίσει όπως έγινε το 2021 την δυναμική αντίδραση της Αραδίππου. Προτεραιότητά μας είναι η διασφάλιση της υγείας, της ασφάλειας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων μας.

Σχετικά νέα

X
Translate »