Εκπαίδευση

Aγγέλα Καϊμακλιώτη: Ας σχεδιάσουν όμως αυτό το ξεκίνημα του σχολείου οι επιστήμονες και όχι οι επιχειρηματίες και οι βιομήχανοι.

Θα πω λοιπόν κι εγώ τι νομίζω γιατί η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Τα παιδιά είναι το παρόν και το μέλλον μας. Είναι ό,τι πιο αγνό υπάρχει σε αυτό τον πλανήτη. Είναι η καθαρή ψυχή του κόσμου. Είναι το πολυτιμότερό μας.

 

Καμιά μάσκα και κανένα πρωτόκολλο δεν μπορούν να τα κρατήσουν σε απόσταση. Θα τρέξουν στην αγκαλιά των δασκάλων και των συμμαθητών τους μόλις περάσουν την πόρτα του σχολείου. Θα ανταλλάξουν τα μολύβια και τα σβηστήρια τους στην τάξη, θα μοιραστούν το φαγητό τους στο διάλειμμα, θα κρατάνε χεράκι με τους φίλους και τις φίλες τους. Θα αγγίξουν το ένα το άλλο.

Για αυτή την κοινωνική συναναστροφή θέλουν να επιστρέψουν στο σχολείο. Αυτή η σχολική οικειότητα είναι που θα γιατρέψει τα τραύματα του δίμηνου εγκλεισμού τους. Αυτή είναι η σχολική κοινωνία της αγάπης και της αποδοχής, το ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο. Μια κοινωνία που εμείς οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε πολύ καλά σε όλες τις πτυχές της. Είναι η καθημερινότητα μας, το πεδίο δράσης και ανάπτυξής μας, είναι η έγνοια μας.

Η επιστροφή των παιδιών σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον, με θερμόμετρα, μάσκες και αντισηπτικά, που δεν έχει καμμιά σχέση με το γνώριμο κόσμο του σχολείου, μόνο ζημιά μπορεί να τους κάνει. Δεν θα επεκταθώ αλλά νομίζω πως οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για την ψυχολογία τους, αν δεν είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ιδιαίτερα με τα μικρά, προδημοτικής, δημοτικής και ειδικής εκπαίδευσης.

 

Δεν είναι τα παιδιά πειραματόζωα.
Δεν μετριέται η εκπαίδευση με οικονομικούς δείχτες.
Η οικονομία ναι, πρέπει να ξεκινήσει. Ας σχεδιάσουν όμως αυτό το ξεκίνημα του σχολείου οι επιστήμονες και όχι οι επιχειρηματίες και οι βιομήχανοι.
Άλλωστε τους επιστήμονες εμπιστευθήκαμε και κλειστήκαμε στα σπίτια μας.

Κατά τα άλλα ακολουθούμε με σεβασμό τις οδηγίες του ΥΠΠΑΝ εφαρμόζοντας την τηλεκπαίδευση με σοβαρότητα και επαγγελματισμό.
Αυτό πράξαμε από τις 13 Μαρτίου 2020 φροντίζοντας καθημερινά να κρατάμε ψηλά το ηθικό και την εκπαίδευση των μαθητών και των μαθητριών μας καθηλωμένοι μπροστά σε οθόνες για τηλεκπαίδευση, τηλεπιμόρφωση και τηλεδιασκέψεις.

Αυτά.. Αν θέλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.

Image may contain: text

Σχετικά νέα

X
Translate »