Γενικά

Αφιέρωμα Ιερoύ Ναού “Το περιβόλι του Αγίου Λαζάρου”

Το Σάββατο 11 Απριλίου, που γιορτάζουμε την Ανάσταση του Αγίου Λάζαρου, του φίλου του Κυρίου, θα γίνει ένα μοναδικό αφιέρωμα στον τηλεοπτικό σταθμό Sigma TV για τον  Ιερό Ναό “Το περιβόλι του Αγίου Λαζάρου” στη Δρομολαξιά, Λάρνακα στις 13:00 το  μεσημέρι.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

 

Αυτή είναι μία από τις δύο εκκλησίες στην Κύπρο που είναι αφιερωμένες στο βίο του Αγίου, του φίλου του Χριστού, ο οποίος διετέλεσε, πρώτος  Επίσκοπος Κιτίου.

Το ιδιαίτερο αυτού του ναού είναι το περιβόλι του Αγίου Λαζάρου, το  οποίο βρίσκεται περιμετρικά στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας. Στο εσωτερικό της εκκλησίας κυριαρχεί το περίφημο εικονοστάσι με αρίθμητες μορφές που το στολίζουν σκηνές από τη ζωή του, τις αδελφές του Λαζάρου, πανάγιες μορφές καθώς και τον Γέροντα Εφραίμ.

Στην εκκλησία μπορεί κανείς εκτός από το να προσευχηθεί, να γνωρίσει από κοντά το περιβόλι του Αγίου. Μέσα σε αυτό, μεταξύ άλλων, υπάρχουν 100 αμπελώνες όπου είναι αφιερωμένες για τον κόσμο.

Το Ιερό αυτό Εξωκλήσι οικοδομήθηκε από τον κύριο Λάζαρο Φιλίππου, ο οποίος ανέλαβε την ανέγερση και τη συντήρηση του. Στον ναό δεν υπάρχει παγκάρι, γίνονται λειτουργίες και είναι ανοιχτός για όλο τον κόσμο.

Σχετικά νέα

X
Translate »