Εκπαίδευση

Αδειάζουν τις αίθουσες για δυο ώρες οι μαθητές-Διαμαρτύρονται για τετράμηνα

Σε αποχή από τα μαθήματά τους κατέρχονται κατά την 3η και 4η διδακτική περίοδο οι μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις εξετάσεις των τετραμήνων.

 

 

Η απόφαση της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών, ΠΣΕΜ, πάρθηκε μια μέρα μετά την επίσημη ανακοίνωση των καθηγητών της Μέσης Εκπαίδευσης να προχωρήσουν σε μονόωρη στάση εργασίας.

Σε ανακοίνωσή τους οι μαθητές, κάλεσε τους μαθητές σε αποχή από τα μαθήματα κατά την 3η και 4η περίοδο, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρει πως «η ΠΣΕΜ εξέφρασε πολλές φορές την αντίθεση της στο εγκληματικό μέτρο των εξετάσεων ανά τετράμηνο» καταθέτοντας πολλάκις τους λόγους διαφωνίας της, χωρίς να πάρει ποτέ ικανοποιητική απάντηση και προειδοποιούσε ότι δεν θα επιτρέψει να εφαρμοστούν».

«Σύσσωμος ο εκπαιδευτικός κόσμος δεν πρέπει να επιτρέψει να κτυπηθεί κατ’ αυτόν τον τρόπο το δημόσιο σχολείο. Απαιτούμε άμεσα ακύρωση της εφαρμογής των εξετάσεων ανά τετράμηνο. Οι δεσμεύσεις μας απέναντι στο μαθητόκοσμο και οι συλλογικές αποφάσεις του μαθητικού κινήματος θα γίνουν πράξη. Καλούμε όλους τους μαθητές σε αποχή από τα μαθήματα την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου την 3η και 4η περίοδο. Σε αυτό τον αγώνα έχουμε και τη στήριξη των καθηγητών μας που αγωνίζονται και αυτοί ενάντια στην εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο», γράφει.

Η ΠΣΕΜ εκφράζει, παράλληλα, την αλληλεγγύη της και στηρίζει τους καθηγητές τους που θα πραγματοποιήσουν μονόωρη στάση εργασίας στις 25 Σεπτεμβρίου ενάντια στις εξετάσεις ανά τετράμηνο, αλλά και για να υπερασπιστούν τα εργασιακά τους δικαιώματα.

 

 

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »