Γενικά

Aνακοίνωση Δήμου Λάρνακας: Αλλαγές στην κυκλοφοριακή ρύθμιση στο κέντρο της Λάρνακας

Η κυκλοφοριακή ρύθμιση στο Αστικό Εμπορικό Κέντρο της πόλης μας και ιδιαίτερα στην περιοχή της Πλατείας Παλλάς, αποτέλεσε θέμα συζήτησης τα τελευταία χρόνια τόσο σε σχέση με την υλοποίηση του Πολεοδομικού Έργου όσο και σε σχέση με το ενδιαφέρον του Δήμου για μεγαλύτερη προσελκυστικότητα και αναβάθμιση της εμπορικής δραστηριότητας στο κέντρο της πόλης.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Μετά από τις απόψεις  που έχουν θέσει έντονα προς το Δήμο η πλειοψηφία των καταστηματαρχών της Πλατείας Παλλάς, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την τροποποίηση της ρύθμισης της κυκλοφορίας στην οδό Ζήνωνος Πιερίδη έτσι ώστε η οχηματική πρόσβαση προς τη Πλατεία να γίνεται από τη Λεωφόρο Γρ. Αυξεντίου μέσω της οδού Λόρδου Βύρωνος, όπως λειτουργούσε παλαιότερα. Για την αλλαγή αυτή έχει εξασφαλιστεί η κατά Νόμο συναίνεση του Αρχηγού Αστυνομίας.

 

Συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016, θα γίνει αντιστροφή της μονοδρόμησης της οδού Ζήνωνος Πιερίδη με επιτρεπόμενη πορεία από τη Λόρδου Βύρωνος προς τη Ζήνωνος Κιτιέως και αντιστροφή του μονοδρόμου του τμήματος της οδού Λόρδου Βύρωνος από τη συμβολή με την οδό Θερμοπυλών μέχρι την οδό Βίκτωρος Ουγκώ με επιτρεπόμενη πορεία προς την Ζήνωνος Πιερίδη.

 

Το θέμα μελετείται σοβαρά από το Δήμο και η τελική λύση πιστεύουμε ότι θα δοθεί μέσα στα πλαίσια της μελέτης του Σχεδίου Βιώσιμης Κινητικότητας. Το Τμήμα Δημοσίων Έργων προωθεί όσο το δυνατό γρηγορότερα τις σχετικές διαδικασίες.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »