Οικονομία

Iδού η εξήγηση των φουσκωμένων λογαριασμών της ΑΗΚ

Πολλά είναι τα παράπονα πολιτών τις τελευταίες ημέρες για τους λογαριασμούς της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου τους οποίους κάποιοι βρίσκουν φουσκωμένους και κάποιοι άλλοι μέχρι εξωφρενικούς.

 

Δεν είναι μάλιστα υπερβολή να πει κάποιος ότι οι λογαριασμοί έχουν τις τελευταίες ημέρες κατακλύσει το διαδίκτυο, με αγανακτισμένους πολίτες να τους ποντάρουν, συνήθως με διάθεση αγανάκτησης.

Τι συμβαίνει όμως πραγματικά με τους λογαριασμούς της ΑΗΚ; Είναι όντως αυξημένοι και αν ναι πού οφείλεται αυτή η αύξηση.

Η εκπρόσωπος τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδαπούλου βρέθηκε στην εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα» και ανέλυσε σημείο προς σημείο τους λογαριασμούς και τις χρεώσεις που περιλαμβάνουν έτσι ώστε ο κόσμος να ξέρει τι πληρώνει.

Όπως εξήγησε η κ. Παπαδοπούλου δεν υπάρχει αύξηση, αλλά μείωση 8% που οφείλεται κυρίως στην μείωση του πετρελαίου διεθνώς.

Παρόλα αυτά η κ. Παπαδοπούλου παραδέχθηκε ότι όντως έχουν έρθει ψηλοί  λογαριασμοί, γεγονός όπως είπε που οφείλεται στον βαρύ χειμώνα που είχαμε και σε συσκευές θέρμανσης που χρησιμοποίησε πολύς κόσμος και οι οποίες δεν είναι καθόλου οικονομικές.

Επιπρόσθετα ανέφερε πως η τιμή του πετρελαίου είναι σε ψηλά επίπεδα.

Ο μόνος τρόπος για να πέσουν οι τιμές είπε είναι η έλευση και διάθεση του Φυσικού Αερίου σε χαμηλή τιμή.

Η κ. Παπαδοπούλου ανέλυσε στο πλαίσιο τις εκπομπές όλες τις χρεώσεις που υπάρχουν στον λογαριασμό.

 

Omega Live Logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »