Οικονομία

Συνάντηση ΕΤΑΠ και ΑΚΕΛ για ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων του τουρισμού της Λάρνακας

Την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών και δράσεων που θα εμπλουτίσουν το τουριστικό προϊόν και θα του προσδώσουν μόνιμα ποιοτικά χαρακτηριστικά, επεσήμαναν από κοινού αξιωματούχοι της ΕΤΑΠ Λάρνακας και η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ με επικεφαλής τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Γιώργο Λουκαΐδη, σε συνάντηση που είχαν.

Η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ θα αναλάβει πρωτοβουλίες για εφαρμογή νέου θεσμικού πλαισίου για τη ξενοδοχειακή βιομηχανία που περιλαμβάνει πρόνοια για τη δημιουργία ξενοδοχείων City και Boutique. Σχετικά θα αποσταλεί επιστολή προς τα αρμόδια Υπουργεία για επίσπευση της κατάθεσης νομοσχεδίου στη Βουλή.

Σε σχέση με την μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών από το παραλιακό μέτωπο Λάρνακας και την ολοκλήρωση του δρόμου Λάρνακας-Δεκέλειας η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΑΚΕΛ έχει ήδη εγγράψει δύο σχετικά θέματα, τα οποία θα επαναφέρει για συζήτηση στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Εσωτερικών και Μεταφορών, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Το ΑΚΕΛ θα διερευνήσει τη δυνατότητα νομοθετικών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων οπτικής ρύπανσης που παρουσιάζονται σε παγκύπρια κλίμακα, τα οποία επηρεάζουν αρνητικά τον τομέα του τουρισμού.

Θα εξεταστεί η δυνατότητα τροποποίησης του θεσμικού πλαισίου για τις προδιαγραφές ίδρυσης και λειτουργίας φαρμακείων, κατά τρόπο που να επιτρέπει τη λειτουργία φαρμακείων σε αεροδρόμια και λιμάνια της Δημοκρατίας.

Σε σχέση με τα ζητήματα ασφάλειας στις παραλίες που προκύπτουν από την αδυναμία των τοπικών αρχών στην επαρκή επάνδρωση των ναυαγοσωστικών πύργων, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΑΚΕΛ θα υπερψηφίσει την σχετική πρόταση νόμου που έχει συζητηθεί στην Επιτροπή Εσωτερικών, η οποία αντιμετωπίζει σε κάποιο βαθμό τα προβλήματα που παρουσιάζονται σήμερα, και θα ασκηθούν πιέσεις προς την εκτελεστική εξουσία για την όσο το δυνατόν συντομότερη απομάκρυνση γηπέδων αντισφαίρισης που σήμερα καλύπτουν το αρχαίο λιμάνι Κιτίου καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά νέα

X
Translate »