CoronaVirus

8 νέα κρούσματα – Όλες οι πληροφορίες

Στα 132 έφθασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο, συμπεριλαμβανομένων των τριών στις Βρετανικές Βάσεις, μετά την ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας για οκτώ νέα.

 

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, τα οκτώ νέα κρούσματα αφορούν:

  • Δύο άτομα που επέστρεψαν από ευρωπαϊκές χώρες
  • Τέσσερα άτομα που εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης
  • Δύο άτομα των οποίων το ιστορικό διερευνάται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Συνολικά, σύμφωνα με τον Δρ Κωστρίκκη, τα 69 από τα 132 προέρχονται από επαφές στην Κύπρο.

Σχετικά με την κλινική κατάσταση, αναφέρθηκε ότι ένα βρέφος νοσηλεύεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο, σε αρκετά καλή κατάσταση, καθώς είχε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.
Στο ΓΝ Αμμοχώστου νοσηλεύονται 17 άτομα, δύο από αυτά υπό στενή παρακολούθηση και ένας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.
Πέντε από τα περιστατικά κορωνοϊού, νοσηλεύονται διασωληνωμένα και η κατάστασή τους είναι κρίσιμη αλλά σταθερή. Δύο είναι στο ΓΝ Λεμεσού και τρία στο ΓΝ Λευκωσίας.

Πηγη

Επίσημη ανακοίνωση Υπουργείου Υγείας

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι οκτώ, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας. Όπως δήλωσε ο Λεόντιος Κωστρίκης, Ακαδημαϊκός Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου:

Συγκεκριμένα,

–       Δύο άτομα επέστρεψαν από Ευρωπαϊκές χώρες, άρα θεωρούνται εισαγόμενες λοιμώξεις,

–       Τέσσερα άτομα εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών, και

–       Δύο άτομα, των οποίων το ιστορικό διερευνάται.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 132, (περιλαμβανομένων και των τριών που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις). Τα 69 από τα 132 προέρχονται από επαφές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVΕ: Οκτώ νέα κρούσματα, στους 132 οι ασθενείς-Βρέφος στο Μακάρειο

«Να μου επιτρέψετε να επαναλάβω πως ό,τι κτίζουμε τώρα, θα το επωφεληθούμε σύντομα, και το αντίθετο», τόνισε ο Δρ Μάριος Λοΐζου, Επιστημονικός Διευθυντής, Διεύθυνση Λευκωσίας ΟΚΥΠΥ.

Αυτή τη στιγμή, ένα τρίμηνο βρέφος νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους στο Μακάρειο Νοσοκομείο σε καλή γενική κατάσταση. Αποτελεί επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος, ανέφερε.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 17 άτομα, δύο εκ των οποίων στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας νοσηλεύεται σε θάλαμο ένα άτομο. «Πέντε άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα, δύο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και τρία στη ΜΕΘ Λευκωσίας. Η κατάσταση των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι αυτή τη στιγμή κρίσιμη αλλά σταθερή», πρόσθεσε ο Δρ. Λοΐζου.

«Η δυνατότητα διασωλήνωσης και σωστής υποστήριξης σε ΜΕΘ των ασθενών με αναπνευστική ανεπάρκεια είναι αυτή που αυξάνει την πιθανότητα επιβίωσής τους. Για αυτό και ο αγώνας που γίνεται για να δημιουργηθούν όσο το δυνατό περισσότερες κλίνες εντατικής και να εξοπλιστούν κατάλληλα», τόνισε.

Υπέδειξε, ταυτόχρονα, πως είναι υποχρέωσή μας να εξασφαλίσουμε στο προσωπικό μας όλο τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό για να μπορέσει να εκτελέσει τα καθήκοντά του με όσο το δυνατό περισσότερη ασφάλεια.

«Κάτι το οποίο μας συγκινεί ιδιαίτερα είναι η μεγάλη εθελοντική προσφορά δωρεών προς τα νοσοκομεία ειδικά για εξοπλισμούς. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο πρόβλημα, και είναι γνωστό. Υπάρχει μεγάλη δυσκολία στην εξεύρεση των απαραιτήτων λόγω της τρομακτικά μεγάλης παγκόσμιας ζήτησης, σαν αποτέλεσμα της ταχύτατης αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν παγκόσμια σχεδόν 450,000 κρούσματα. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι γίνεται μια τεράστια προσπάθεια να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα. Για αυτό, όπως είπα και χθες χρειαζόμαστε χρόνο. Μένουμε σπίτι, προστατευόμαστε, κερδίζουμε χρόνο», υπογράμμισε ο Επιστημονικός Διευθυντής του ΟΚΥΠΥ.

Σχετικά νέα

X
Translate »