ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

5 συμπολίτες μας ανεβαίνουν στον Όλυμπο για ενίσχυση του Σύνδεσμου «Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Λάρνακας» – Τους στηρίζουμε

Μια πρωτοβουλία από πέντε φίλους οι οποίοι αποφάσισαν να διοργανώσουν μια εκστρατεία ανάβασης στον Όλυμπο . Μια μεγάλη προσπάθεια για ένα σημαντικό σκοπό να μαζευτούν χρήματα για τον Σύνδεσμο «Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Λάρνακας».

 

 

Ο στόχος αυτής της φιλανθρωπικής εκστρατείας, που θα συνεχιστεί μέχρι την 1η Ιουνίου 2019, είναι να μαζέψουμε €1,500 μέσα σε ένα μήνα. Κάντε και εσείς την εισφορά σας βοηθώντας την ομάδα να επιτύχει το στόχο της. Μπορείτε να προσφέρεται από 3 ευρώ μέχρι το ποσό που επιθυμεί ο καθένας.

 

Η ιστορία τους:

Είμαστε πέντε φίλοι από τη Λάρνακα: η Κωνσταντίνα, η Γιάννα, ο Λούης, ο Ανδρέας και ο Κωνσταντίνος. Νέοι επαγγελματίες που αν και η καθημερινότητα μας χωρίζει, εντούτοις μας συνδέει ένα πλούσιο παρελθόν.

Σχεδιάζουμε μια φιλανθρωπική εκστρατεία. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιήσουμε ανάβαση στο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, τον Όλυμπο! Η υψηλότερη κορυφή του βουνού είναι ο Μύτικας όπου θέτουμε και τον στόχο της ανάβασης μας: στο υψόμετρο 2,918 μέτρων.

Η ανάβαση μέχρι την κορυφή εξυπακούει αρκετές δυσκολίες. Μεταξύ άλλων ερχόμαστε αντιμέτωποι με την αυξανόμενη μείωση του οξυγόνου, τη μάχη με το χιόνι, τον κίνδυνο λιθόπτωσης καθώς επίσης και μια πορεία διάρκειας δύο ημερών. Στο διάστημα του ενός μήνα θα προπονούμαστε καθημερινώς για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε την κατάλληλη αντοχή και φυσική δύναμη που χρειάζεται μια τέτοια ανάβαση. Μέσα από τις αναρτήσεις μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα σας κρατάμε ενήμερους για τις προετοιμασίες μας.

Μετά από μια προσωπική περιπέτεια υγείας, το 2018 ένα από τα κορίτσια της παρέας, η Κωνσταντίνα, ξεκίνησε μαζί με τη μεγάλη της αδελφή Χλόη και μια φίλη, την Δέσπω, τη φιλανθρωπική εκστρατεία «Τρέχω Για Τις Ευχές Τους», κατά την οποία συμμετείχαν στο «Tough Mudder» του Λονδίνου με σκοπό να μαζέψουν χρήματα για τον Σύνδεσμο «Ένα Όνειρο, Μια Ευχή». Η εκστρατεία είχε στόχο να μαζευτούν £1,000 σε ένα μήνα. Στην περίοδο του ενός μηνός καταφέραν όχι μόνο να διπλασιάσουν τον αρχικό στόχο, αλλά σχεδόν να τριπλασιάσουν το ποσό μαζεύοντας εν τέλει £2,860!

Μπορείτε να συνεισφέρετε είτε επώνυμα είτε ανώνυμα στην παρούσα σελίδα βοηθώντας μας έτσι να φτάσουμε τον στόχο που έχουμε βάλει για τη στήριξη του Συνδέσμου. Φυσικά οι οικονομικές δυνατότητες του κάθε ένα από εμάς διαφέρουν, γι αυτό αν θέλετε να μας στηρίξετε αλλά είστε οικονομικά περιορισμένοι θα εκτιμούσαμε αν απλά μοιραζόσασταν την εκστρατεία με τους δικούς σας φίλους όπως ακριβώς κάναμε εμείς μαζί σας.

Στόχος και σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε για πολλές χρονιές ακόμη. Με την υπόσχεση οτι κάθε χρονιά, η κάθε εκστρατεία θα αφιερώνεται σε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν διάφορες δυσκολίες σε θέματα υγείας.

 

Τι είναι η Πολλαπλή Σκλήρυνση:

Η Πολλαπλή Σκλήρυνση είναι πάθηση του κεντρικού νευρικού συστήματος που μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα για εκτέλεση ακόμα και των πιο απλών καθημερινών ασχολιών. Χιλιάδες άνθρωποι ανά το παγκόσμιο πάσχουν απο Πολλαπλή Σκλήρυνση, ενώ στη Κύπρο εκτιμάται ότι ο αριθμός ανέρχεται σε 1200 – 1300 άτομα. Από τη στιγμή της εμφάνιση της νόσου, η πορεία της εκδηλώνεται με περιόδους υφέσεως και εξάρσεως καθώς οι υποτροπές της είναι συνήθως απρόβλεπτες χωρίς καμία προειδοποίηση. Η αιτιοπαθογένεια της νόσου παραμένει παγκοσμίως άγνωστη γι’ αυτό και η θεραπεία της είναι ακόμα αδύνατη.

 

Συνεισφέρετε ΕΔΩ

 

 

Άλλοι τρόποι να προσφέρεται είναι εθελοντικά στο σύνδεσμο «Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Λάρνακας».

 

Σχετικά νέα

X
Translate »