Αθλητικά Νέα

3η θέση για το Μιχάλη Μανώλη στο Baltic Muay Thai Open 2019 –  Κατέκτησε το πολυπόθητο μετάλλιο 

Στη Λιθουανία, όπου έλαβε μέρος στο Baltic Muay Thai Open 2019 βρέθηκε ο συμπολίτης μας πρωταθλητής Muay Thai, Μιχάλης Μανώλη στις αρχές Φεβρουαρίου.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

 

Ο Μανώλη κατά την παρουσία του στους αγώνες που διοργανώθηκαν στην πόλη Βίλνιους, έδωσε δυο αγώνες συμπεριλαμβανομένου και του τελικού ο οποίος ήταν απέναντι στο Λευκορώσσο Dzimitry Filipau.  Στον πρώτο του αγώνα ο Μανώλη κέρδισε τον αγώνα με Knock Out στα 80 δευτερόλεπτα ενώ στο μεγάλο τελικό έχασε στα σημεία και κατέκτησε την τιμητική 3η θέση στην κατηγορία των 75kg.

Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία για τον Κυπριακό αθλητισμό καθώς πρόκειται για αγώνες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Muay Thai και  παρά τις μεγάλες επιτυχίες που έχει στο ενεργητικό του ο Μανώλη, η κατάκτηση ενός μεταλλίου σε αγώνες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας είναι μεγάλη υπόθεση για τον κάθε αθλητή.

 

 

Στα πλαίσια του τελικού,  η Παγκόσμια Ομοσπονδία δημοσίευσε άρθρο στην ιστοσελίδα της αναφέροντας για το Μανώλη τα εξής: ”Πρόκειται για έναν 23χρονο αθλητή οποίος έχει να επιδείξει εντυπωσιακά επιτεύγματα στη μέχρι τώρα καριέρα του. 

Ο Μιχάλης αγωνίστηκε στο ανώτατο επίπεδο και κατάφερε να αναδειχθεί στους 8 καλύτερους αθλητές Παγκοσμίως, στους Παγκόσμιους Αγώνες του 2017 ενώ αγωνίστηκε στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα το 2018 στην Πατάγια. Tο  Baltic Muaythai Open είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τον ίδιο να επανέλθει στα υψηλά αγωνιστικά επίπεδα. 

 

 

Ο ίδιος σε δηλώσεις του ανέφερε: ‘‘Είναι πολύ σημαντικό για εμένα το γεγονός ότι έχω λάβει μέρος σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση και να κατακτήσω ένα μετάλλιο το οποίο ήταν και ο στόχος μου. Είχα στον τελικό έναν πολύ καλό αντίπαλο, τον πρωταθλητή Ευρώπης  Dzmitry Filipau,  με τον οποίο πιστεύω δώσαμε έναν ωραίο αγώνα ο οποίος κρίθηκε στα σημεία. Γενικά είμαι ικανοποιημένος από την όλη παρουσία μου, καθώς είναι οι πρώτοι μου αγώνες για το 2019 και σίγουρα ένα μετάλλιο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία (IFMA) είναι σημαντικό για εμένα προσωπικά και μου δίνει κίνητρα και ψυχολογία για τη συνέχεια και το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί”.

 

 

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων ο πρωταθλητής μας θα ξεκουραστεί και ακολούθως θα ξεκινήσει προετοιμασία, καθώς έχει ήδη κλειστούς αγώνες το επόμενο διάστημα σε Χονγκ Κονγκ, Κίνα και Ταϊλάνδη ενώ τον Ιούνιο θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

 

Χορηγός του Μιχάλη Μανώλη στη Λιθουανία ήταν το UCLan Cyprus

 

 

 

  

Σχετικά νέα

X
Translate »