Αναπτυξιακά Έργα

2000 θέσεις εργασίας θα φέρει η επένδυση λιμανιού-μαρίνας στην πόλη μας

Tης Νάσιας Γεωργίου

Σε αναφορά του στην ημερίδα της Επαρχιακής Επιτροπής Λάρνακας – Αμμοχώστου και του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥ.ΚΕ.Μ.) για την “Προσωπική Ανάπτυξη της Λάρνακας, Παρόν και Μέλλον” ο Δήμαρχος Λάρνακας δήλωσε πώς το Project για τη μαρίνα Λάρνακας έχει τεθεί υπό αξιολόγηση από την Κυβέρνηση και ευελπιστεί να πάνε όλα κατ’ ευχή ενώ θεωρεί πως το έργο αυτό θα έχει θετική κατάληξη.

 

Όλοι οι ομιλητές και ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος μίλησαν και τόνισαν τα οφέλη της πραγματοποίησης αυτού του έργου, το οποίο πέραν το πολλών επιχειρήσεων θα εμπλουτίσει σε ένα μεγαλειώδες βαθμό τον τουριστικό τομέα και τα οφέλη θα είναι πολλαπλά τόσο για την πόλη μας όσο και για την Κυπριακή οικονομία γενικότερα αφού πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση που θα γίνει μέχρι σήμερα στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέα Βύρα αν όλα κυλήσουν ομαλά και κατοχυρωθεί το έργο στους Ισραηλινούς επενδυτές θα ανοίξουν 2000 ποιοτικές θέσεις εργασίας με την υλοποίηση αυτού του έργου, κάτι το δώσει μεγάλη ώθηση στην τοπική οικονομία.

Όπως ανέφερε Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος η διαδικασία αξιολόγησης και έγκρισης από την κυβέρνηση πρόκειται να βγει στα μέσα Μαρτίου με την ευχή όλων να έχει θετική κατάληξη.

Η επένδυση θα κοστίσει 1,2 δις. και θα αποτελεί μακράν τη μεγαλύτερη επένδυση στην Κύπρο μέχρι σήμερα ενώ θα πάρει σάρκα και οστά σε μία έκταση 350χιλίαδων τετραγωνικών μέτρων.

Σχετικά νέα

X
Translate »