Όμορφα της Πόλης

1ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων: Πλήθος κόσμου κατέφθασε για να δοκιμάσει τις αθηενίτικες γεύσεις (pics)

Της Νίκης Μιχαήλ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Παγκύπριο Φεστιβάλ αθηενίτικων προϊόντων χθές τη Κυριακή από τις 11 το πρωί μέχρι το βράδυ στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο . Μικροί αλλά και μεγάλοι δοκίμασαν τα τοπικά, αλλά και παραδοσιακά εδέσματα από τα διάφορα περίπτερα που βρίσκονταν εκεί και διασκέδασαν με μπόλικη μουσική και χορό.

Στο φεστιβάλ υπήρχαν διάφορα εργαστήρια παρασκευής (χαλουμιού, ψωμιού, μακαρονιών, τραχανά), καθώς επίσης και  η έκθεση Αθηενίτικων προϊόντων από Αθηενίτες παραγωγούς, παιδικές δραστηριότητες όπως κατασκευές από ζυμάρι χειροτεχνίες και ζωγραφική και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Μερικά από τα προϊόντα που υπήρχαν στο φεστιβάλ  ήταν τα Αθηενίτικα λουκούμια, κρέας, χαλούμι, σπιτικές μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, ξηροί καρποί, αβγά, μακαρόνια φτιαγμένα στο χέρι και φυσικά το αυθεντικό παραδοσιακό αθηενίτικο ψωμί. Μάλιστα, από την εκδήλωση δεν παρέλειψαν την δημιουργία και του αθηενίτικου κεντήματος, αλλά και τη παρουσία του παραδοσιακού οφτού κλέφτικου.

Αν και ο καιρός πήγε να χαλάσει το Φεστιβάλ οι αρμόδιοι είχαν πάρει τα κατάλληλα μέτρα γι αυτό, έτσι ο κόσμος μπήκε κάτω από τις διάφορες εστίες που υπήρχαν μέχρι να σταματήσει η βροχή. Το Φεστιβάλ συνέχισε κανονικά τη ροή του και φαίνεται ότι πολλοί το ευχαριστήθηκαν με την καρδιά τους.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος και στην ετοιμασία των προϊόντων , όπως στη παρασκευή με τον παραδοσιακό τρόπο ψωμιού και χαλουμιού, ενώ παράλληλα δοκίμαζαν τις πεντανόστιμες τοπικές γεύσεις της Αθηένου.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης , ενώ επίσης προβλήθηκε η Αγρότισσα της Μεσαορίτικης γης, τιμώντας έτσι τη Μέρα της Αγρότισσας.

Επιμέλεια
Νίκη Μιχαήλ
(Δημοσιογράφος)

 

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »