Τοπική Αυτοδιοίκηση

Όλα έτοιμα για την αναμόρφωση του Δημοτικού Κήπου Λάρνακας

Πνεύμονας πρασίνου και κοινωνικής ζωής Σύντομα αναμένεται να δρομολογηθεί η έναρξη εργασιών για αναμόρφωση του Δημοτικού Κήπου της Λάρνακας που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης, όπου φιλοξενείται το Δημοτική Θέατρο και η Δημοτική Βιβλιοθήκη.
Πρόκειται για πρώτο από τα έργα των διαρθρωτικών ταμείων στη Λάρνακα που θα διαμορφώσει τον Κήπο σεπνεύμονα πρασίνου και κοινωνικής ζωής. αρχίζει με την προκήρυξη των προσφορών.

Πρόκειται για το πρώτο από τα έργα συγχρηματοδότησης από το συνολικό κονδύλι των 18 εκατομμυρίων ευρώ που εξασφάλισε ο Δήμος Λάρνακας από τα Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ολοκλήρωση της ανάπλασης και αναβάθμισης σε 14 μήνες μετά την έναρξη εργασιών. Θα γίνει αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του χώρου με πλακόστρωτα, παιχνιδότοπους, εμπλουτισμό της δενδροφύτευσης και δημιουργία πλατειακών χώρων με εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού και φωτισμού.

Θα κατασκευαστεί επιβλητική είσοδος επί της λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου, καθώς και αντικατάσταση του περιτειχίσματος με νέο.

Προβλέπεται επίσης αναβάθμιση του χώρου μπροστά από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, και κατασκευή καφετέριας και χώρων υγιεινής.

Το Δημοτικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας είναι εκτός σχεδίου. Το συνολικό κόστος περιλαμβανομένου του ΦΠΑ ανέρχεται στο ένα εκατομμύριο ευρώ.

Σχετικά νέα

X
Translate »