Γενικά

Χριστούγεννα και φέτος στην πόλη μας – Δείτε το πρόγραμμα

Παρέλαση Αϊ-Βασίλη στις 17 Δεκεμβρίου στη Λάρνακα

Φαντασμαγορικό πολυθέαμα υπόσχεται τις μέρες των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ο Δήμος Λάρνακας, πιστός στην παράδοση που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια. Ήδη η γιορτινή φωταγώγηση της πόλης του Ζήνωνα έγινε στις 4 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο εκδήλωσης στην Πλατεία Ερμού, όπου στήθηκε και φέτος το κεντρικό χριστουγεννιάτικο δέντρο του δήμου.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Δήμου Λάρνακας, ενδεικτικό της έμφασης που δίνει στις γιορτινές εκδηλώσεις του και φέτος ο δήμος της πόλης, είναι το γεγονός ότι σε αυτές θα συμμετάσχουν πέριξ των δύο χιλιάδων ατόμων, μικροί και μεγάλοι.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 23 Δεκεμβρίου στις πλατείες Ερμού και Παλλάς, ενώ στην τρίτη γιορτινή εξέδρα, στη δημοτική αγορά, θα φιλοξενούνται και φέτος μουσικά σχήματα, χορωδίες κ.λπ. από φιλανθρωπικές οργανώσεις και συνδέσμους. Σε αυτή την εξέδρα οι εκδηλώσεις άρχισαν από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Στις 23 και 24 Δεκεμβρίου θα ισχύσει επίσης και πεζοδρομοποίηση του εμπορικού κέντρου της Λάρνακας, προς διευκόλυνση του κοινού που θα βρεθεί στην περιοχή για τα χριστουγεννιάτικα του ψώνια. Ανάλογα μέτρα θα ισχύσουν και στις 29 και 30 Δεκεμβρίου στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας. Παραμονή της Πρωτοχρονιάς την ώρα της αλλαγής του χρόνου θα γίνει ρίψη πυροτεχνημάτων στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων.

Παρέλαση Αϊ-Βασίλη Όπως κάθε χρόνο ο Δήμος Λάρνακας αφιερώνει μια μέρα των χριστουγεννιάτικων του εκδηλώσεων στα παιδιά. Φέτος αυτό θα γίνει το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου.

Στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη είσοδος του Άγιου Βασίλη των παιδιών στη Λάρνακα. Από την πλατεία Κέννεντι ο Άγιος Βασίλης καθήμενος σε άμαξα που θα τη σέρνουν άλογα και πλαισιούμενος από εκατοντάδες παιδιά, θα πραγματοποιήσει παρέλαση στους περιμετρικούς δρόμους του εμπορικού κέντρου της Λάρνακας. Θα τον συνοδεύουν επίσης φιλαρμονικές και χορωδίες. Η παρέλαση θα καταλήξει στην Πλατεία Ερμού όπου θα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη χριστουγεννιάτικο παιδικό πάρτι, με παιδιά να αναμένουν την άφιξη του Αϊ-Βασίλη και της συνοδείας του.

Όσον αφορά μέτρα αλλά και χώρους διευκόλυνσης της στάθμευσης του κοινού κατά την περίοδο των γιορτών, αυτά αναμένεται να ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες μέρες.

Γράφει: Πάμπος Βάσιλας

Σχετικά νέα

X
Translate »