ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Χρίστος Ορφανίδης: Γραπτή επιστολή στο Δήμο για μερική μετονομασία της λεωφόρου Αρτέμιδος

Η απόφαση του Δήμου Λάρνακας για μερική έστω μετονομασία της λεωφόρου Αρτέμιδος με βρίσκει αντίθετο και ζητώ από τον Δήμο όπως ακυρώσει την απόφαση του.

Σας παραθέτω αυτούσια την επιστολή μου προς τον Δήμο Λάρνακας:

Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2018

Προς: Δήμαρχο Λάρνακας, κ. Ανδρέα Βύρα,
Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας

Θέμα: Μετονομασία μέρους της λεωφόρου Αρτέμιδος στην Λάρνακα

Αγαπητέ Δήμαρχε,
Αγαπητά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,

Έχει έλθει στην αντίληψη μου ότι έγιναν ενέργειες και λήφθηκαν αποφάσεις που αφορούν την μετονομασία ενός μέρους της λεωφόρου Αρτέμιδος σε «Χριστόφορου Χριστοφίδη».

Όλοι αναγνωρίζουμε την προσφορά και την αγάπη του Χριστόφορου Χριστοφίδη προς την πόλη μας και η εκτίμηση μας είναι απέραντη.
Η μετονομασία όμως, έστω και μέρους της λεωφόρου Αρτέμιδος, δεν μπορεί να γίνει για τους λόγους τους οποίους σας παραθέτω πιο κάτω και καλώ το Δημοτικό Συμβούλιο όπως επανεξετάσει το θέμα και να προβεί στην ακύρωση της απόφασης του.

Οι λόγοι είναι οι εξής:

1. Η ονομασία της λεωφόρου έγινε κατόπιν δημοψηφίσματος το 1905 από τους τότε κατοίκους της Λάρνακας. Αδιάσειστα στοιχεία είναι οι εκδόσεις του Δήμου Λάρνακας, αλλά και το βιβλίο του συγγραφέα και λαογράφου Νεοκλή Γ. Κυριαζή το οποίο εκδόθηκε από τον Δήμο Λάρνακας.
2. Η χάραξη και η δεντροφύτευση στην λεωφόρο έγινε επί δημαρχίας Νικόλαου Ρώσσου και το όνομα «Αρτέμιδος» δόθηκε προς τιμή της αρχαίας θεάς της μυθολογίας μας, Άρτεμης, αφού στην συγκεκριμένη περιοχή υπήρχε ναός αφιερωμένος σε αυτήν.

Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η απόφαση που πάρθηκε με δημοψήφισμα, μόνο με δημοψήφισμα μπορεί να ανατραπεί.
Εν κατακλείδι, κανένα Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να προχωρήσει σε τέτοια απόφαση για μετονομασία έστω και μέρους της λεωφόρου Αρτέμιδος.
Παρόλα αυτά, προτρέπω το Δημοτικό Συμβούλιο να αναζητήσει άλλην οδό και να την μετονομάσει προς τιμή του Χριστόφορου Χριστοφίδη. Παράλληλα, καλώ τον Δήμο Λάρνακας όπως μεριμνήσει και για άλλες περιπτώσεις όπου συμπολίτες μας έχουν αναλώσει ολόκληρη την ζωή τους στα κοινά της Λάρνακας και αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την Δημοκρατία, όπως για παράδειγμα η μακαριστή Τούλα Χαραλάμπους, η προσφορά της οποίας αναγνωρίζεται ανά το Παγκύπριο κι όμως η πόλη της στην οποία πρόσφερε τα μέγιστα, ουδόλως την τίμησε.

Με εκτίμηση,
Χρίστος Ορφανίδης
Βουλευτής Λάρνακας
Δημοκρατικό Κόμμα

Σχετικά νέα

X
Translate »