Breaking News

Εκπαίδευση

Φωνάζουν για τους νέους κανονισμούς της Μέσης οι μαθητές

Τρία ψηφίσματα, για την Παιδεία, το Κυπριακό και τις Προεδρικές ενέκρινε η Επαρχιακή Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΕΣΕΜ) Λευκωσίας – Κερύνειας στη Συνδιάσκεψή της, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Λύκειο Παλουριώτισσας, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.
Στο ψήφισμά της για την Παιδεία εκφράζει «την έντονη διαφωνία της με το νομοσχέδιο που ψήφισε η Βουλή τον περασμένο Φεβρουάριο για τους νέους κανονισμούς λειτουργίας στη Μέση Εκπαίδευση». Εκφράζεται, μεταξύ άλλων, η αντίθεσή της με την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο, τη μείωση του αριθμού των απουσιών και την κατάργηση των αδικαιολόγητων, καθώς και τη διαφωνία της για την επιβολή αυστηρών τιμωριών για την εμφάνιση μαθητών.
Στο ψήφισμα για το Κυπριακό αναφέρεται ότι «διεκδικούμε λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας στη βάση της πολιτικής ισότητας των δύο κοινοτήτων, των Συμφωνιών του 1977 και 1979 και στη βάση των αρχών και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου» και προστίθεται ότι θεωρούν απαραίτητη τη συστράτευση όλων γύρω από τη λύση ΔΔΟ, ενώ καλούν σε άμεση επανέναρξη των συνομιλιών, “καθώς η παρούσα κατάσταση ενισχύει τη διαιώνιση των τετελεσμένων της κατοχής».
Μήνυμα εναντίον της αποχής στέλνει με το τρίτο ψήφισμά της η ΕΣΕΜ Λευκωσίας – Κερύνειας, καλώντας «όλους τους μαθητές που κλείνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους μέχρι τις 28 Ιανουαρίου να κάνουν τις απαραίτητες διαδικασίες μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου για να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους ώστε να μπορούν να ψηφίσουν στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές».
«Δεν αφήνουμε άλλους να αποφασίσουν για εμάς, παίρνουμε το μέλλον στα χέρια μας», αναφέρεται στο ψήφισμα.
 Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »