Breaking News

Κοινωνία

ΦΟΙΝΙΚΟΥΔΕΣ: Η Επ. Διοίκηση ‘προσφυγοποιεί’ ζεύγος ηλικιωμένων Αμμοχωστιανών- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το σκληρό τους πρόσωπο έδειξαν οι τοπικές Αρχές στην πόλη του Ζήνωνα, αφού εφάρμοσαν το γράμμα του νόμου, σε ζεύγος ηλικιωμένων προσφύγων από την Αμμόχωστο.

Η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, κατεδάφισε την Παρασκευή (23/2) τον πύργο ντεπόζιτου νερού, τον οποίο η ίδια είχε τοποθετήσει προ ετών, στην ταράτσα ανώγειου οικίας ηλικιωμένου ζεύγους προσφύγων, αφού έκρινε ότι ήταν παράνομος.

Μάλιστα, όπως κατήγγειλε στο ThemaOnline ο γιος του ζεύγους, οι ηλικιωμένοι γονείς του βρίσκονται στα δικαστήρια, μετά από σχετική επιστολή που έλαβαν τον περασμένο Δεκέμβριο.

Έκπληκτος ο 70χρονος πρόσφυγας ο οποίος ταλαιπωρείται από προβλήματα καρδιάς, είδε το πρωί της Παρασκευής (23/02) τους λειτουργούς της Επαρχιακής Διοίκησης να του γκρεμίζουν τον πύργο νερού, χωρίς να του δείξουν κάποιο σχετικό ένταλμα, σύμφωνα με την καταγγελία.

Επίσης, μαζί με τον πύργο, κατεδαφίστηκε και παράγκα, στην οποία η 65χρονη γυναίκα είχε το πλυντήριο της στη ταράτσα, μιας και όπως εξήγησε ο γιός της δεν υπήρχε αλλού χώρος στο σπίτι.

«Πέντε ξύλινοι στύλοι και πέντε τσίγκοι ήταν» μας είπε, περιγράφοντας μας την κατεδαφισθέντα παράνομη κατασκευή που ήταν μέσα το πλυντήριο.

Τώρα, αναγκαστικά το ζεύγος προσφύγων τοποθέτησε το πλυντήριο στη μικρή κουζίνα, ενώ τα ρούχα απλώνουν μέσα στο σπίτι, μιας και τα σύρματα που είχαν στην ταράτσα ήταν επίσης παράνομα και κατεδαφίστηκαν και αυτά.

«Είναι λες και τους προσφυγοποιούν για δεύτερη φορά μετά το 1974» μας είπε ο γιος του ζεύγους. Και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, δεν αντιμετωπίστηκαν με τον σεβασμό που έπρεπε. Οι πολίτες πρέπει να τυγχάνουν διαφορετικής μεταχείρισης. Κι όχι απρόσωπα να τους ‘κόβουν’ πόδια επικαλούμενοι δικαστικά εντάλματα. Μιλάμε για δυο πρόσφυγες που άρχισαν να κτίζουν πάλι τη ζωή τους το 1974 και νοιώθουν ότι είναι πάλι υπό διωγμό. Αυτή τη φορά όχι από τον Τούρκο κατακτητή».

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:

 

Πηγή: www.tothemaonline.com

Σχετικά νέα

X
Translate »