Κοινωνία

Υλοποιείται στην πόλη μας το έργο «Αντεξάρτηση Λάρνακας»

Ο Δήμος Λάρνακας σε συνεργασία με την Αρχή  Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου και τους Δήμους της Επαρχίας Λάρνακας, υλοποιούν το έργο «Αντεξάρτηση Λάρνακας».

 

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka πιο κάτω κάντε κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Το πρόγραμμα το οποίο αφορά στην καθοδήγηση για θέματα ψυχικής υγείας και στοχευμένη στήριξη οικογενειών.  Οι υπηρεσίες θα παρέχονται σε ατομικό, οικογενειακό και κοινοτικό επίπεδο.

 

Θα λειτουργεί Περιοδεύουσα Συμβουλευτική από ομάδα Λειτουργών εξειδικευμένων σε θέματα ψυχοκοινωνικής στήριξης και συμβουλευτικής η οποία θα επισκέπτεται προγραμματισμένα τους Δήμους Λάρνακας μια φορά την εβδομάδα. Θα λειτουργεί Λεκτόριο Γονέων όπου θα γίνονται διαλέξεις και βιωματικά εργαστήρια γύρω από διάφορα ψυχοεκπαιδευτικά θέματα που σχετίζονται με τη διαπαιδαγώγηση και ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού.

 

Σε ατομικό επίπεδο θα παρέχεται: καθοδήγηση και συμβουλευτική σε θέματα ψυχικής υγείας και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προσέρχονται στην ομάδα της Περιοδεύουσας Συμβουλευτικής χωρίς ραντεβού.  

 

Σε οικογένειες κυρίως με ανήλικα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, προβλήματα συναισθηματικά ή συμπεριφοράς, θα παρέχεται:  εξατομικευμένη και συστηματική ψυχοκοινωνική στήριξη κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού. Σε επίπεδο κοινότητας θα γίνονται δίωρες ψυχοεκπαιδευτικές συναντήσεις με γονείς ως διαλέξεις ή βιωματικά σεμινάρια. Για το Δήμο Λάρνακας, οι  Συμβουλευτικές Υπηρεσίες θα παρέχονται κάθε Τρίτη από τις 3μ.μ., στο «Σπίτι του Εθελοντή». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο 99856262 & 70005537.

 

 

 

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »