Breaking News

ΑΕΚ

Τρισκόφσκι ο άνθρωπος του… ντέρμπι!

Ο Ιβάν Τρισκόφσκι ήταν ο άνθρωπος του ντέρμπι ΑΕΚ-Ομόνοια στην ΑΕΚ Αρένα, με τον Σκοπιανό φορ να σκοράρει ένα “χρυσό” γκολ στο 62′ του αγώνα και να χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του, επαναφέροντας την σε τροχιά επιτυχιών. Παρά το εύθραστο σκορ, η ΑΕΚ αμύνθηκε αρκετά καλά μέχρι τέλους, διαχειρίστηκε με απόλυτη ψυχραιμία το 1-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα στη Λάρνακα. Πρώτες απώλειες για την Ομόνοια στο πρωτάθλημα που και πρώτη φορά ο Μεχίας δέχεται γκολ. 

ΕΔΩ μπορείτε να δείτε πώς εξελίχθηκε ο αγώνας

Εικόνα αγώνα:
Ένα αρκετά καλό ημίχρονο είχαμε στην ΑΕΚ Αρένα, με την μπάλα ν’ ανεβοκατεβαίνει και την Ομόνοια να έχει για αρκετό καλό διάστημα τον έλεγχο του αγώνα μέχρι το 34′ όταν η ΑΕΚ βρήκε το χώρο με τον Ακοράν για την πρώτη τελική της στον αγώνα. Η Ομόνοια έχασε σημαντικές ευκαιρίες, πλήρωσε την αστοχία της στο πρώτο μέρος απέναντι σε μία κακή ΑΕΚ που δεν απείλησε και ιδιαίτερα.

Στο 13’ του αγώνα η Ομόνοια έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν εκτελέστηκε το φάουλ ο Ντάρμπισαιαρ αστόχησε και στην επαναφορά της μπάλας ο Ραμίρεζ έκανε την κεφαλιά, η μπάλα όμως βγήκε εκτός, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Τόνιο απογειώθηκε και απέκρουσε το σουτ από τον Άγγλο φορ.

Στο μεταξύ στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία της Ομόνοιας στο 13′ οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι αφού η μπάλα χτύπησε στο χέρι ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ. Ένα λεπτό πριν από την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου στην Αρένα, η Ομόνοια αυτή τη φορά με τον Ζίβετς από τα αριστερά επιχείρησε το σουτ, η μπάλα όμως κόντραρε στα πόδια αμυντικού της ΑΕΚ και κατέληξε σε κόρνερ, ενώ λίγο αργότερα ήρθε και η πρώτη τελική για τη γηπεδούχο ομάδα.

Πριν όμως από τον Ακοράν, η Ομόνοια στο ημίωρο με σέντρα από τον Μόντες και στη συνέχεια δυνατή κεφαλιά από τον Ραμίρεζ η μπάλα αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή από τον Τόνιο. Στο 34’ ήρθε η σειρά της ΑΕΚ να απειλήσει τον Μεχίας με τον Ασούμπρε να δίνει την πάσα στον Ακοράν και ο δεύτερος με το αριστερό ν’ απειλεί για πρώτη φορά την Ομόνοια.

Το χρονόμετρο στην ΑΕΚ Αρένα έγραψε 45’ και ο Μόισοφ με δυνατή κεφαλιά απείλησε ξανά την εστία της Ομόνοιας, με τον Μεχίας όμως να μπλοκάρει και ν’ αρνείται να δεχθεί γκολ στο πρωτάθλημα.

Η τελευταία ευκαιρία στο πρώτο μέρος ήταν για την ομάδα του Ολίβα μετά από ασυνεννοησία στην άμυνα της ΑΕΚ, ο Ιωάννου γύρισε τη μπάλα και ο Τόνιο μόλις που πρόλαβε, πριν ο Ραμίρεζ γράψει το 0-1. Με τον Χέφελ στο παιχνίδι και την μοναδική αλλαγή στην ανάπαυλα άρχισε το β’ ημίχρονο στην Αρένα, με την ΑΕΚ να φτάνει πρώτη στην περιοχή με τον Ακοράν να κάνει ένα άστοχο σουτ και τον Ισπανό να μην έχει καθαρό μυαλό στις τελικές του.

Στο 61′ ένα δυνατό σουτ από τον Χέφελ, ο Γκόμεθ έβαλε την προβολή και η μπάλα κατέληξε κόρνερ και στη συνέχεια ο Μεχίας έδιωξε με το ένα χέρι.

Στο 62’ ο Τρισκόφσκι άνοιξε και λογαριασμό στο πρωτάθλημα κάνοντας το 1-0 με πλασέ – κεραυνό από το σημείο του πέναλτι και την ασιστ να πιστώνεται στον Ακοράν, με τη γηπεδούχο ομάδα μετά από αυτή την εξέλιξη να έχει τα ηνία του αγώνα, αφού ήταν αρκετά ανεβασμένοι, αλλάζοντας τα πλάνα της Ομόνοιας. 

Η ΑΕΚ μετά το γκολ έλεγχε τον αγώνα, ενώ ο Ολίβα θέλησε να δώσει άλλα αέρα στα «φτερά», βάζοντας μέσα τους Εντρένα και Τζαρσίνιο, όμως παρ’ όλα αυτά η φιλοξενούμενη ομάδα δυσκολευόταν αρκετά να βρει τον δρόμο προς την αντίπαλη εστία.Η ΑΕΚ διαχειρίστηκε πλήρως το προβάδισμα της μέχρι τέλους με το σκορ στην ΑΕΚ Αρένα να γράφει 1-0 για την πρώτη της ΑΕΚ εντός έδρας και πρώτη σε ντέρμπι.
Οι συνθέσεις: 
ΑΕΚ: Τόνιο, Θωμάς Ιωάννου (75’ Γκαρσία), Ιγκόρ, Μοϊσόφ, Καταλά, Λαρένα (46’ Χέφελ), Κάσες, Ασούμπρε (70’ Χουάν Τομάς), Τρισκόφσκι, Ακοράν, Φλοριάν Τολμές

Ομόνοια: Μεχίας, Λόρα, Πρέτσε, Βύντρα, Λόπες, Γκόμες, Άλεξ, Μόντες (84’ Γκρίνιτς), Ραμίρες (74’ Αντόνια), Ζίβετς (74’ Εντρένα), Νταρμπισάιαρ

 

«Υποφέραμε στο πρώτο μέρος»

Διαβάστε τι δήλωσε ο τεχνικός της ΑΕΚ Άντονι Ιραόλα μετά και τη νίκη της ομάδας του κόντρα στην Ομόνοια.

Αναλυτικά:

Αντονι Ιραόλα: «Ήταν ένα υψηλής έντασης παιχνίδι. Υποφέραμε στα πρώτα λεπτά. Δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε μονομαχίες. Ήταν ένα παιχνίδι κατοχής και η ομάδα που δεν την είχε υπέφερε. Αγωνιστήκαμε και την Πέμτπη και οι παίκτες μου συνάντησαν πολλές δυσκολίες. Σήμερα έπρεπε να κερδίσουμε μετά την ισοπαλία. Βελτιώσαμε την θέση μας και συνεχίζουμε»

Σχετικά νέα

X
Translate »